TEŠKE GODINE, RATOVI: Novak otvorio dušu posle osvojenog US Opena!

Autor:

Sport

11.09.2023

02:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković rekao sve što mu je na duši.

TEŠKE GODINE, RATOVI: Novak otvorio dušu posle osvojenog US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser u istoriji, Novak Đoković, osvojio je 24. grend slem turnir u karijeri, pošto je u velikom finalu US Opena uspeo da pobedi Danila Medvedeva.

Po završetku meča, Nole je izneo svoje prve utiske.

Ne znam odakle da počnem, puno mi znači. Moram to da kažem, živim san iz detinjstva. Takmičim se u sportu koji je dao sve mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi... Moji roditelji su me mnogo podržali da bi mi dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Niko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas - rekao je Srbin.

Nastavio je u dahu.

- Pisati istoriju je nešto specijalno. Na svaki mogući način specijalan. Imao sam dečački san da budem šampion i osvojim VImbldon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam verovao da ću biti sa vama i pričati o 24. Grend slem titule. Poslenjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Govorio je o Danilu Medvedevu.

Izvini što nisam počeo da pričam o tebi. Nemoj da shvatiš na pogrešan način, srećna godšnjica tebi i tvojoj ženi. Šalu na stranu, on je toliko bio dobar prema meni i mom timu. Još kad si bio junior, vidi se ta evolucija vašeg odnosa i tebe. Sigurno znam da je pred vama mnogo još dobrih stvari. Sigurno još Grend slem titula. On je veoma autentična ličnost.

Po završetku meča je Đoković obukao majicu posvećenu Kobiju Brajantu, koji je nosio broj 24.

Razmišljao sam o majici pre sedam dana, nikome to nisam rekao do pre par dana. Kobi mi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede. Kako biti na vrhu. On je bio jedan od ljudi na koje sam najviše računao, uvek je bio spreman da ti da podršku. Mnogo nas je potresla njegova smrt. On je nosio 24 kada je postao legenda Lejkersa - poručio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading