ČAK NI NOVAK NIJE POTPUNO SIGURAN: Srbiji četiri vize za OI, a nema ko da ide u Pariz!

Autor:

Sport

10.06.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski tenis u ozbiljnom problemu.

ČAK NI NOVAK NIJE POTPUNO SIGURAN: Srbiji četiri vize za OI, a nema ko da ide u Pariz!

Foto: Starsport

Srbija je dobila maksimalne četiri vize kada je u pitanju učešće tenisera na Olimpijskim igrama u Parizu, ali je pitanje ko će našu zemlju predstavljati u "belom sportu" na najvećoj sportskoj smotri. Naime, Novak Đoković, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Dušan Lajović su izborili vizu za olimpijski Rolan Garos u drugoj polovini jula, međutim postoji realna mogućnost da naša ekipa bude prepolovljena.

Današnja ATP lista bila je prekretnica i presek za učesnike na OI, a prema propozicijama, prvih 56 sa ATP liste ima pravo učešća, ali uz uslov da nijedna zemlja ne može da prijavi više od četiri takmičara u singlu. Isto važi i za VTA. Sa ozbirom da je Đoković danas treći, Đere, 46, Kecmanović 53, a Lajović 57, jasno je da je taj cilj ostvaren. Naime, samo Duci nema neophodan rejting, ali pošto nekoliko zemalja ima više od četvorice u prvih 56, a ne mogu svi da igraju, Lajović će upasti na ovaj način.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbliži Parizu: Dušan Lajović

 

E sad, postavlja se pitanje ko će od njih i igrati u Parizu. Đoković se oporavlja od operacije meniskusa i postoji sumnja da li će biti spreman za Pariz. Đere je najavio da će najverovatnije preskočiti Igre zbog povreda i nedostatka trenera u trenutku prijava, dok Kecmanović još nije siguran da li će učestvovati. Lajović je jedini siguran učesnik, spreman da debituje na ovom velikom takmičenju.

- U poslednjih godinu dana cilj mi je bio da ostvarim plasman na OI. Blizu su, u Parizu, kad već svakako igram u Evropi. Uslovi mi odgovaraju, idem sa nadom da mogu nešto da uradim, zato sam i prelomio da igram. Uzbuđen sam i radujem se, moje prve OI. Biće drugačiji osećaj od svega na šta smo navikli, jedva čekam – rekao je Lajović na Rolan Garosu.

S druge strane, Đere će gotovo sigurno preskočiti Olimpijske igre.

- Najverovatnije neću igrati u Parizu zbog svega što se dešavalo. Sada mi je primarni cilj da završim godinu u top 100. Nisam imao trenera kada je bila prijava tima za Igre, pa bi trebalo sa selektorom da idem, a u reprezentaciji nas ima dosta… Ne bih mogao da povedem nekoga iz svog tima, tako da mi to ove godine posle operacije nije prioritet. Nadam se da ću za četiri godine imati priliku da igram, ako sve bude kako treba. Želja mi je makar na jednim Igrama da se pojavim - kazao je Đere, a nesiguran je i Kecmanović:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Muče ga povrede: Laslo Đere

 

- Ne znam još, nisam siguran ni da li ću ući. Zavisi od toga. Posle, zavisi koliko ću ranije znati jesam li se kvalifikovao, moram da se prijavim i za druge turnire, pa ćemo videti.

Ono što je problem je što nema ko da ih odmeni ako se odustanu. Hamad Međedović je trenutno peti srpski teniser, ali je na ATP listi tek 131, tako da je daleko od olimpijske crte. Kod dame predstavnicu izvesno nećemo imati. Olga Danilović je najbolje rangirana, na 107. poziciji,

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading