LOŠE VESTI ZA ĐOKOVIĆA: Alkaraz osvojio Rolan Garos i naškodio Novaku!

Autor:

Sport

09.06.2024

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karlitos došao do prvog trofeja u Parizu.

LOŠE VESTI ZA ĐOKOVIĆA: Alkaraz osvojio Rolan Garos i naškodio Novaku!

Foto: www.profimedia.rs

Španski teniser Karlos Alkaraz pobedio je u finalu Rolan Garosa Aleksandra Zvereva iz Nemačke rezultatom 3:2. Bio je to prvi Grend slem trofej u Bulonjskoj šumi za momka iz Mursije, a ukupno treći u karijeri, posle osvojenih US Opena i Vimbldona, čime se probio do druge pozicije na ATP listi od ponedeljka, svrgnuvši najboljeg u istoriji Novaka Đokovića tek na treće mesto!

Alkaraz je bolje otvorio meč, napravivši brejk već u prvom gemu, ali je Nemac odgovorio odmah ribrejkom. Španska upornost došla je do izražaja u uvodnom setu, jer je Karlitos još dvaput oduzimao servis Zverevu, u petom i devetom gemu, što mu je bilo dovoljno da otvori duel sa ubedljivih 6:3.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Probudio se Zverev i stigao do preokreta u naredna dva seta. Najpre još ubedljivije je dobio Španca, iznenadivši ga u petom i sedmom gemu, stigavši do 6:2 i najavivši još veća uzbuđenja u nastavku meča.

Nije to trglo Alkaraza, koji je poklekao i u trećem periodu. Iako je brejkom stigao do vođstva od 4:2, Aleksander je iznenadio favorizovanog Španca u devetom (4:5) i 11. gemu, napravivši potpuni preokret 6:5, a potom odservirao za osvajanje seta i potpuni preokret u setovima – 1:2.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

Naljutio se tada Karlitos i sav bes iskalio na Saši u četvrtom setu, brzo, efikasno i ubedljivo, uz čak tri brejka, naspram samo jednog izgubljenog servisa slavio sa 6:1 i odveo meč u odlučujući peti set!

Peti set je donio uzbuđenje i neizvesnost. Alkaraz je uspeo da stigne do brejka na početku seta, ali je Zverev pružio žestok otpor. Ipak, Alkaraz je uspeo da iskoristi svoje prilike i dođe do zaslužene pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading