NOVAK IMA ISKUSTVO ALI NIJE DOVOLJNO: Godine ČINE SVOJE! Teniska legenda ŠOKIRALA navijače!

Autor:

Sport

16.03.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džimi Konors je dao zanimljivu izjavu o Novaku Đokoviću..

NOVAK IMA ISKUSTVO ALI NIJE DOVOLJNO: Godine ČINE SVOJE! Teniska legenda ŠOKIRALA navijače!

Foto: Nikola Mutić

Džimi Konors je u svojoj bogatoj teniskoj karijeri podigao 109 trofeja, karijera mu je trajala dugo, a poslednji gren slem pehar podigao je dok je imao 31 godinu.

Amerikanac je kompetentan da priča o "padu" Novaka Đokovića koji ove sezone nema osvojen trofej, a poslednji poraz mu se desio od 123. igrača planete Luke Nardija u trećem kolu Indijan Velsa.

Novak ima 36 godina, a bori se sa mladim lavovima poput Janika Sinera i Karlosa Alkaraza, a kako Konors kaže biologija je surova i čini svoje, te će u budućnosti Novak imati sve manje šanse.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džimi konors

 

- Godine su nešto što se ne može pobediti bez obzira koliko se borite ili koliko se trudite da imate pravi režim ishrane i treninga. Brojke se tu računaju - kaže Konors i dodaje:

- Kada igrate sa momcima koji su i po 15 godina mlađi od vas, iskustvo je velika stvar. Ipak, postoji i druga strana iskustva, kada ga steknete, već ste prestari da uradite bilo šta sa tim. Dođete do tačke kada su ti momci jednostavno jači i spremni da ostanu tu – na vrhu. Đoković je isto tako bio mlad kada je počinjao uspon, igrajući sa teniserima koje je morao da pobedi kako bi stekao reputaciju. Jasno je da sada teško - zaključio je Konors.

Ranjeni lav je najopasniji. Nakon dva loša turnira već je počelo otpisivanje najvećeg svih vremena, a to može da probudi inat.

Novak će propustiti masters u Majamiju, ali se sprema za sezonu šljake.

Janik Siner igra nestvarno, Alkaraz je na nivou, tu je i Medvedev, ali u Novakovom rezervoaru ima još goriva.

Računi će se svoditi na kraju godine, a najveći Đokovićev cilj su gren slem titule, kao i Olimpijske igre u Parizu, jedini veliki trofej koji mu nedostaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading