ĐOKOVIĆ ZAPREPASTIO SVE IZJAVOM U INDIJAN VELSU: "UZBUĐUJE me pomisao da igram na OI 2028!"

Autor:

Sport

08.03.2024

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ne znam koliko mi je karata ostalo"

ĐOKOVIĆ ZAPREPASTIO SVE IZJAVOM U INDIJAN VELSU: "UZBUĐUJE me pomisao da igram na OI 2028!"

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković se vraća na teren nakon pauze

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, održao je konferenciju za štampu uoči starta prvog mastersa sezone u Indijan Velsu. Nakon mesec i po dana od poslednjeg meča, Đoković se vraća takmičarskom tenisu, a prvi izazov mu je masters u Indijan Velsu na kojem nije igrao pet godina.

Spreman sam za takmičenje, došao sam ranije u Los Anđeles, trenirao sam dobro - počeo je Nole.

Novakova izjava o godinama i izazovima


Novinari su se osvrnuli na Đokovićeve godine, s obzirom na to da će uskoro napuniti 37, pa su ga pitali kako se nosi sa izazovima. 

- Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da ispišem više istorije - nastavio je Đoković.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novakovi prioriteti za 2024. godinu


Đoković je naglasio da su njegovi prioriteti za 2024. godinu Olimpijske igre u Parizu, gde se nada osvajanju zlatne medalje za Srbiju. Takođe, nije isključio ni mogućnost da učestvuje na Olimpijskim igrama 2028. godine, iako bi tada imao 41 godinu.

- Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi je karata ostalo! Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome - rekao je Novak.

Novakova reakcija na povlačenje Rafaela Nadala

Nakon što je stigla vest o povlačenju Rafaela Nadala sa Indijan velsa, Novak je istakao da je čudan osećaj s obzirom na to da su Federer i Nadal obeležili neverovatne dve decenije tenisa.

- Za naš sport je lepo što smo imali neverovatna rivalstva koja su obeležila neverovatne dve decenije. S obzirom na to da se Rodžer Federer povukao, a Rafa uopšte ne igra mnogo, čudan je osećaj. Pokušavam da pronađem novog rivala i imao sam nekoliko sjajnih mečeva sa Kalosom Alkarasom i Janikom Sinerom u poslednje vreme, ali Rodžer i Rafa su i dalje dva najveća rivala koje sam ikada imao - zaključio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading