ISTORIJA SE PONAVLJA? Kada je Srbija OSVOJILA "salataru", Novak je napravio ČUDO! Da li će ga neko NASLEDITI?

Autor:

Sport

24.11.2023

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Dejvis kupa i igraće protiv Italije.

ISTORIJA SE PONAVLJA? Kada je Srbija OSVOJILA "salataru", Novak je napravio ČUDO! Da li će ga neko NASLEDITI?

Foto: Starsport

Predvodio je Novak Đoković "orlove" do istorijske titule u Dejvis kupu osvojene 2010. godine.

Tada su sa najboljim teniserom sveta zajedno u timu bili sadašnji selektor Srbije Viktor Troicki, savetnik u stručnom štabu Janko Tipsarević i jedan od najboljih dubl igrača svih vremena Nenad Zimonjić.

Sada, deceniju kasnije, srpska reprezentacija nalazi se na korak od toga da ponovi uspeh, a ponovo je lider ekipe Nole!

Ono što predstavlja poseban kuriozitet jeste činjenica da je posle te 2010. godine i karijera Đokovića krenula meteorskim usponom. Sezonu ranije srpski as je završio kao 114. na ATP listi, da bi po okončanju finala Dejvis kupa i pobede nad Francuskom u borbi za pehar, prvi reket sveta godinu završio kao trećeplasiran na planeti.

Republika

Foto: star sport

 

Samo su Rodžer Federer i Rafael Nadal bili ispred Đokovića, ali ni to nije dugo trajalo, pošto se Novak potrudio da u bliskoj budućnosti razdvoji njihovo rivalstvo, a potom ih i ostavi daleko iza sebe po broju osvojenih grend slem titula.

Zato treba očekivati da neko od sadašnjih momaka iz ove generacije (Hamad Međedović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Nikola Ćaćić i Dušan Lajović) krene uzlaznom putanjom i napravi džinovski skok na svetskoj rang listi. Kao što je to svojevremeno i Nole uradio.

Srbija će, podsetimo, u subotu igrati protiv Italije za ulazak u finale ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa, koji se održava u Malagi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading