SINER POSLAO NOVAKA U POLUFINALE: Đoković ostao u trci za titulu na Završnom mastersu u Torinu!

Autor:

Sport

16.11.2023

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan učinio Srbinu pobedom nad Runeom od 2:0 u poslednjem meču grupne faze u Zelenoj grupi.

SINER POSLAO NOVAKA U POLUFINALE: Đoković ostao u trci za titulu na Završnom mastersu u Torinu!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković pobedio je Huberta Hurkača u trećem meču Zelene grupe Završnog Mastersa u Torinu rezultatom 2:1 (7:6, 4:6, 6:1), izgubio set i time svoju sudbinu o plasmanu u polufinale stavio je u ruke Janika Sinera.

Foto: www.profimedia.rs

USLUGA: Janik Siner

Italijanski teniser učinio mu je uslugu i pobedio Holgera Runea - 2:1, a bilo kakva njegova pobeda vodila je Đokovića u polufinale, dok ga poraz Danca poslao kući. Siner velikim trijumfom overio prvo mesto u grupi, dok je Nole prošao dalje kao drugoplasirani.

U drugoj grupi ostalo je da se odigraju mečevi poslednjeg kola, nakon koji će biti poznat rival najboljeg teniseru u istoriji Novaku Đokoviću. Naime, danas se sastaju Karlos Alkaraz i Danil Medvedev od 14.30, odnosno Adrej Rubljov i Aleksandar Zverev u noćnom terminu koji počinje u 20.30. Medvedev je dosad ostvario dve pobede, Zverev je pobedio pobedio Alkaraza i obojica imaju po jedan trijumf, dok je Rubljov eliminisan. 

Novak Đoković tokom karijere šest puta osvajao Završni turnir (2008, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2022. godine) i brani titulu od prošle godine. Sedmi trofej bilo bi mu rekordni pošto nikome dosad to nije pošlo za rukom. Na tekućem turniru pobedom nad Runeom takođe je stigao do velikog dostignuća - 400. nedelje na vrhu ATP liste, dok je u drugoj rundi poražen od domaćeg tenisera Sinera. Podsetimo, Hurkač je zamena za Cicipasa koji je započeo turnir, ali je zbog povrede bio prinuđen da odustane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
dejo

17.11.2023 10:16

Hurkač i Cicipas su igrali za Runea.