ODRŽAN NAJVEĆI MEĐUNARODNI TURNIR! Pogledajte kako Đoković i Jovana Joksimović igraju PADEL!

Autor:

Sport

02.10.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledaoci imali priliku da uživaju.

ODRŽAN NAJVEĆI MEĐUNARODNI TURNIR! Pogledajte kako Đoković i Jovana Joksimović igraju PADEL!

Foto: Dragana Stjepanović

Od ove jeseni – sportska scena Srbije postala je bogatija za jedan od trenutno najpopularnijih sportova na svetu kroz veliki uspeh premijernog međunarodnog turnira “Padel Belgrade Open” za 2023!

Izuzetnim prijemom od strane vrhunskih takmičara iz Srbije i sveta i publike svih generacija tokom svih dana održavanja turnira u Beogradu – budućnost ovog najdinamičnijeg reket-sporta u našoj zemlji i njegov dalji razvoj su zagarantovani, dok će od sada tradicionalni “Padel Belgrade Open” postati platforma za promociju i popularizaciju padela širom Srbije.

Održan u posebno priređenom padel centru iza zgrade “Geozavoda” na “Beogradu na vodi” – najatraktivnijoj lokaciji našeg glavnog grada – “Padel Belgrad Open” je u svom takmičarskom programu ugostio 44 tima iz 6 zemalja koja su nastupala u Masters, Rekreativnoj i Miks kategorijama i egzibicionom meču turnira.

Foto: Dragana Stjepanović

pobednička ekipa

Najbolji u najkvalitetnijoj Masters kategoriji bili su Maksim Žoris i Simon Vagner iz Francuske – koji su sa 2:0 u setovima pobedili Grčko-Španski par Vasileos Siulis-Ignasi Surgranjes Martinez;

Pobednici u rekreativnoj kategoriji kod muškaraca bili su par Nemanja Rakić-Aleksandar Kesar – ispred Luke Sučevića i Gojka Stanarevića – dok je par Gracia Radovanović – Vladimir Dišljenković u finalu Miks kategorije odneo pobedu nad parom Marija Mirosavljević - Luka Sučević takođe sa 2:0.

Za najboljeg igrača turnira “Padel Belgrade Open” proglašen je Francuz Maksim Žoris.

Najbolje plasirani tim iz Srbije bili su par Đorđe Đoković – Marko Bošković, koje su u polufinalu zaustavili Siulis i Surgranjes Martinez – ali su i pored poraza u programu završnog dana turnira priredili odličan egzibicioni meč sa prijateljima iz drugog srpskog Masters tima – Vasilije Milić – Filip Grčić.

Atraktivni takmičarski i zabavni program na centralnom stadionu i u posebno osmišljenim zonama za navijače – uz besplatan ulaz za sve zainteresovane - privukao je više hiljada poklonika padela da uživaju u najbrže rastućem sportu na svetu uživo – ali i znatno više putem direktnog prenosa TV Arena Sport koji je realizovan po uzoru na najveće svetske turnire. Važnu podršku ovom izuzetnom sportskom događaju pružili su grad Beograd i “Beograd na vodi”, čime je i na ovaj način potvrđen status Beograda kao vodećeg grada za sport i zabavu u ovom delu Evrope – i ponosnog domaćina manifestacije najvišeg svetskog nivoa - Expo 2027.

Republika

Foto: Dragana Stjepanović

Đorđe Đoković

Finalnim mečevima turnira prisustvovao je i ministar sporta u vladi Srbije Zoran Gajić, Predsednik skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, Generalni direktor FK “Crvena zvezda” Zvezdan Terzić, TV voditelj Stefan Popović i muzička zvezda Željko Joksimović koji je bodrio suprugu Jovanu koja je u miks kategoriji došla do polufinala.

Važan doprinos afirmaciji ovog turnira na evropskoj sceni od početka njegove organizacije pružio je i jedan od najvažnijih globalnih promotera i eksperata za padel – Paskvale “Pako” Rizo iz Italije.

- Zahvaljujem se svim igračima, posetiocima, partnerima i zvaničnicima na učešću i svesrdnoj podršci u izuzetno uspešnoj realizaciji najvažnijeg regionalnog turnira u padelu – velikom koraku za univerzalnu afirmaciju i promociju ovog sporta u Srbiji i šire. Vrednosti padela u rekreativnom i profesionalno-takmičarskom smislu prikazane su publici svih uzrasta kroz svaki meč na najlepši mogući način, i ponosni smo što je tako brzo stvorena prava platforma za dalji organizovani razvoj padela širom naše zemlje. Predano ćemo raditi na promociji padela u stručnom segmentu, kroz povećanje broja klubova i terena u vodećim centrima, pružanju mogućnosti što većem broju budućih igrača da se upoznaju sa sportom – odnosno da ga što redovnije igraju i stvaranjem ambijenta podrške na svaki bitan način kako bi se naša padel scena što pre približila onima u vodećim svetskim centrima – i ovo postao još jedan trofejni sport za našu zemlju - prokomentarisao je po završetku spektakularne ceremonije dodele trofeja i nagrada najboljima veliki uspeh “Padel Belgrade Open-a” direktor turnira Đorđe Mijailović. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading