ĐOKOVIĆ JE IZGUBIO ZBOG OVOGA: Otkriven razlog ŠOKANTNOG Novakovog NEUSPEHA!

Autor:

Sport

21.07.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno je da će dugo boleti neuspeh našeg asa u finalu Vimbldona.

ĐOKOVIĆ JE IZGUBIO ZBOG OVOGA: Otkriven razlog ŠOKANTNOG Novakovog NEUSPEHA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković doživeo je poraz u finalu Vimbldona, pošto je od njega, u pet setova, bio bolji mladi Španac Karlos Alkaraz.

Na taj način, prekinuta je Noletova serija od 34 uzastopne pobede na najprestižnijem turniru, a takođe, Srbin je ostao bez prvog mesta na ATP listi.

Mnoge je ishod finalnog duela iznenadio, a razlog ovakvog ishoda otkrio je Patrik Muratoglu, čuveni teniski trener.


Imamo novog momka koji može da osvaja grend slemove i uzme nekoliko titula od Novaka Đokovića. Razlog zbog kojeg je Karlos pobedio u finalu Vimbldona je taj što se osećao slobodno da udara u važnim momentima, a Novak nije, zato je pobedio. Bila je to psihološka igra, obojica su bili napeti... Mislim, to je finale grend slema. Mora biti mentalna borba - objasnio je Muratoglu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz u finalu Vimbldona

Istakao je i ključan trenutak meča.

Đoković je u taj-brejku drugog seta imao priliku da završi, odlučio se za bekhend i poslao je lopticu u mrežu. Mogao je tu da reši meč. Ali nije. Karlos je potom imao prednost u setovima, od 2-1, pa je imao dve brejk lopte na početku četvrtog. Novak je bio u lošoj stuaciji, ali Alkaraz to nije iskoristio. Mislim da je Karlosu pomogla uloga autsajdera, razlog njegove pobede leži u tome zato što je on bio slobodan da posegne za svojim snažnim udarcima u velikim momentima, a Novak ne - zaključio je Muratoglu.

Podsetimo, ovo je mladom Špancu tek druga grend slem titula u karijeri, dok je Novak ostao na 23 najveće titule.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Realno

23.07.2023 19:17

Potpuno precizno i tačno