SRAMAN POTEZ ORGANIZATORA: Novaku Đokoviću UKRADENA pobeda?!

Autor:

Sport

10.07.2023

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno je da se Srbinu nije svidela ova odluka.

SRAMAN POTEZ ORGANIZATORA: Novaku Đokoviću UKRADENA pobeda?!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo u nedelju da završi svoj meč osmine finala na Vimbldonu, pošto je njegov okršaj sa Hubertom Hurkačom zaustavljen nakon dva odigrana seta.

Nole ima prednost od 2:0, pošto je prva dva seta rešio u svoju korist, rezultatom 7:6, 7:6, ali je zbog policijskog časa na Vimbldonu, meč prekinut oko 22:35 po tamošnjem vremenu i biće nastavljen danas.

Dobro je poznato da se mečevi na najprestižnijem turniru prekidaju u 23:00, zbog policijskog časa, ali su organizatori nekoliko puta već prekršili to pravilo. Recimo, 2012. je Endiju Mareju dozvoljeno da pobedi Stivena Alambritisa u 23:02, a svi se i dalje sećaju čuvenog meča Đokovića i Rafaela Nadala na Vimbldonu 2018. godine, kada je taj-brejk trećeg seta završen nekoliko minuta posle 23 časa.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Organizatori su već nekoliko puta pokazali da mogu da produže duel, makar za par minuta, pa se postavlja pitanje zašto to nisu i u ponedeljak uradili. Imao je naš as 25 minuta da završi posao u trećem setu i već sinoć obezbedi mesto u čevrtfinalu. Kada se uzme u obzir da je prvih osam gemova na meču trajalo svega 20 minuta, jasno je da ovaj zadatak uopšte nije neostvariv.

Da li su organizatori Vimbldona sinoć ukrali Novaku pobedu? To nikada nećemo saznati. Ipak, da je u pitanju bio Britanac koji juri kalendarski grend slem, a ne Srbin, nema sumnje da bi duel bio nastavljen sinoć, kako taj teniser ne bi morao tri dana zaredom da izlazi na teren.

Bilo kako bilo, meč srpskog i poljskog tenisera će biti nastavljen danas oko 16 časova, nakon što svoj duel odigraju Elena Ribakina i Beatriz Hadad Maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Momo

10.07.2023 07:58

mislim da čine sve da ga ometu trecu partiju igra do ponoci iako je pobrdnik ali zna se on je SRBIN a za njih nema šta nije dozvoljeno da se uniśte Sramota