REKORDI PADAJU KAO OD ŠALE: Novak NASTAVIO da piše ISTORIJU tenisa!

Autor:

Sport

09.06.2023

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin dominira na Rolan Garosu.

REKORDI PADAJU KAO OD ŠALE: Novak NASTAVIO da piše ISTORIJU tenisa!

Foto: Tanjug/AP

Neverovatnim dostignućima Novaka Đokovića nema kraja. Srpski teniser se pobedom nad Karlosom Alkarasom plasirao u svoje 34. grend slem finale, u kojem će imati priliku da dođe do rekordne 23. titule (više o tome pročitajte OVDE). Po svom običaju, 36-godišnji Beograđanin je u tom procesu postavio neke rekorde.

 

 

Đokovićev 34. plasman u veliko finale doveo je do toga da se izjednači sa legendarnom teniserkom Kris Evert kada je broj GS finala u "open eri" u pitanju. Ako se gleda samo muška konkurencija, Đoković je tu više nego nadmoćan.

Drugi na toj listi među muškarcima je Rodžer Federer sa 31 finalom (20 pobeda), a treći Rafael Nadal sa 30 finala (22 pobede).

 

 

Takođe, Đoković je postao najstariji finalista Rolan Garosa – star je 36 godina i 20 dana. Na toj večnoj listi pretekao je Rafaela Nadala, koji je u finalu 2022. godine imao 36 godina i dva dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading