BRITANAC PONOVO PONIŽAVA NOVAKA: Alkaras je ispred Đokovića!

Autor:

Sport

22.05.2023

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji četvrti igrač planete ne veruje u Srbina.

BRITANAC PONOVO PONIŽAVA NOVAKA: Alkaras je ispred Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Bivši britanski teniser Tim Henman izdvojio je Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa kao favorite na Rolan Garosu. Ipak, malo veće šanse za trijumf daje mladom Špancu, koji se ovog ponedeljka vratio na čelo ATP liste.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- To bi bio neverovatan meč za gledanje. Đokovićev standard je visok i od njega očekujemo da igra briljantno svakog dana, a to nije lako. U ovoj fazi karijere je fokusiran na Slemove. Siguran sam, na početku, on je jedan od favorita. Alkarasa bih stavio ispred Đokovića jer je igrao više tenisa i ostvario dobre rezultate na šljaci - rekao je Henman i dodao:

- Đokoviću su sada slemovi na prvom mestu i svoju kondiciju i nivo igre gradi za njih. Nivo njih dvojice je malo viši. Iza su Rud, Cicipas, Siner i Rubljov, koji je prvi masters osvojio u Monte Karlu. Svi su sjajni igrači na šljaci. Snažni su, ali su Alkaras i Đoković dva očigledna favorita.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Postavlja se pitanje koje veliko rivalstvo će nastati u svetu tenisa.

- Imali smo sreće što smo imali velika rivalstva, sada tražimo sledeća. Bilo bi sjajno da Karlos još koji put igra protiv Đokovića pre nego što Novak ode u penziju. Gledajući Sinera i Alkarasa, imali su odlične mečeve i to bi moglo da bude veliko rivalstvo. Holger Rune je sjajan takmičar, još uvek mlad - istakao je Henman.

Rolan Garos počinje 28. maja i traje do 11. juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading