GORE TEŠKO DA MOŽE! Totalni krah i KATASTROFA - jedan podatak sve govori!

Autor:

Sport

13.02.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista loša situacija koja se, sva je prilika, neće skoro promeniti.

GORE TEŠKO DA MOŽE! Totalni krah i KATASTROFA - jedan podatak sve govori!

Foto: Tanjug/AP

Nina Stojanović i Novak Đoković

Dok Novak Đoković suvereno vlada svetskim tenisom i drži prvo mesto ATP liste već 376. nedelju i juri Štefi Graf na večnoj listi, situacija u ženskom tenisu kada je naša zemlja u pitanju je daleko od idealne. 

Od odlaska Ane Ivanović i Jelene Janković u penziju Srbija nema pravog predstavnika u ženskoj konkurenciji, a kada se pogleda poslednja VTA lista - gore teško da može.

Situacija je katastrofalna i niti jedna Srpkinja ne nalazi se u top 100 teniserki planete! 

Povređena Aleksandra Krunić je 119, dok je Olga Danilović na 142. mestu, a Nina Stojanović koja je sa Novakom na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupala u miks dublu trenutno je 604. na planeti!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandra Krunić najbolja je srpska teniserka trenutno

 

Na samom vrhu promene nije bilo, Iga Švjontek, poljska teniserka, i dalje je najbolje ranigrana na svetu, a ništa se nije menjalo ni u top deset igračica.

Švjontek ima 10.485 bodova, druga je Beloruskinja Arina Sabalenka sa 6.100 poena, dok treća pozicija pripada Uns Džabir iz Tunisa sa 5.210. Nakon toga slede slede Džesika Pegula (SAD, 5.000), Francuskinja Karolin Garsija (4.795), Koko Gof (SAD, 3.991), Grkinja Marija Sakari (3.616), Ruskinja Darija Kasatkina (3.425), Belinda Benčić iz Švajcarske (3.275) i Kazahstanka Elena Ribakina (2.860).

Najveći skok od 15 mesta na novoj listi zabeležila je Marketa Vondrušova i sada je 74. na svetu, dok je najveći pad doživela Irina Kamelija Begu, za 11 mesta i sada je 38. teniserka planete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading