NOVAK OTVORIO DUŠU: Morao sam da se borim da bih preživeo

Autor:

Sport

19.11.2022

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mu bilo lako.

NOVAK OTVORIO DUŠU: Morao sam da se borim da bih preživeo

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Završnog Mastersa u Torinu pobedom nad Tejlorom Fricom u polufinalu.

Nole nije bio fantastičan na meču sa Amerikancem, ali je bio dovoljno dobar.

Morao sam da se borim da bih preživeo. Nisam se osećao baš reaktivno i komforno. Nakon jučerašnje naporne bitke protiv Medvedeva, znao sam da će mi biti potrebno vremena da se prilagodim, da pronađem dinamičnu kretnju protiv Frica, jednog od najboljih servera na Turu. Morao sam da budem veoma strpljiv. Drugi set nisam počeo dobro, ali sam uspeo da ga brejknem na 5:4, servirao je za set kao Medvedev za meč juče. U tim momentima sam uspevao da prebacim u veću brzinu i da osvojim neke bitne poene. Mislim da nisam odigrao baš najbolje, ali sam se dovoljno dobro držao - rekao je Novak posle meča.

Jedan od najuspešnijih igrača u istoriji "belog sporta" istakao je da mu se sviđa atmosfera u Torinu i da je srećan što ga bodre njegovi najbliži.

Naravno, uživam u atmosferi, kada ljudi dolaze da vas gledaju, to poštujem. Oni očekuju još neku vrstu zabave osim dobrog tenisa. Nadam se da su uživali, posebno na kraju. Morao sam da se saberem, jer je svaki poen bitan protiv igrača sa servisom kao što je Fric, tako da nisam bio srećan što sam izgubio onaj poen posle duge razmene.

Novak će u nedelju igrati osmo finale Završnog turnira u karijeri, a u prethodnih sedam je ostvario pet pobeda. Ipak, poslednji put je pehar podigao još 2015. godine, nakon čega je 2016. i 2018. gubio u finalima. Ovog puta će se za trofej boriti sa boljim iz meča u kom se sastaju Kasper Rud i Andrej Rubljov.

Veoma sam 'gladan' i motivisan. Još jedan meč je ostao. Daću sve od sebe sutra i nadam se da ću pobediti - poručio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading