KRAJ: Federer odigrao poslednji meč u karijeri! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.09.2022

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac okačio reket o klin.

KRAJ: Federer odigrao poslednji meč u karijeri! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Rodžer Federer

Jedan od najvećih tenisera svih vremena, Rodžer Federer, odigrao je poslednji meč u svojoj bogatoj karijeri.

On je u paru sa jednim od dvojice najvećih rivala, Rafaelom Nadalom, igrao dubl na Lejver kupu, protiv Džeka Soka i Frensisa Tijafoa.

Švajcarac i Španac su u tom duelu upisali poraz, pošto su posle preokreta izgubili sa 2:1 (4:6, 7:6, 11:9), nakon dva sata i 13 minuta velike borbe.

Tim trijumfom američkog dubla je Tim sveta došao do izjednačenja (2-2), posle prvog dana takmičenja na Lejver kupu.

Meč je počeo sigurnim servis gemovima sve četvorice, koji su obrnuli čak dva kruga bez dozvoljenih brejk lopti za rivale.

Međutim, u devetom gemu meča je na servisu bio Nadal i Tim sveta je tada došao do prilike za brejk, koju ipak nije iskoristio. Već u narednom gemu je na servisu bio Tijafo koji je dopustio Timu Evrope da dođe do brejka, odnosno prvog seta.

Za razliku od prvog seta, drugi je počeo samo sa po jednim sigurnim servis gemom oba dubla, a već u trećem su Sok i Tijafo oduzeli servis "Biku sa Majorke" i Tim sveta je poveo sa 2:1.

Odmah u sledećem gemu je Tim Evrope propustio tri prilike za ribrejk, ali je u narednom servis gemu Tijafoa došlo do brejka, pa je rezultat bio 3:3.

Posle toga smo imali priliku da vidimo četiri sigurna servis gema, pa jedan u kom je Nadal servirao i u kom je Tim sveta propustio neverovatnih šest brejk lopti, posle čega je bilo 6:5 za Tim Evrope.

Usledio je zatim uspešan servis gem Amerikanaca, kojim su izborili taj-brejk. Odlučujući gem drugog seta je na kraju pripao Soku i Tijafou sa 7:2.

Na kraju je duel rešen super taj-brejkom, na 10 dobijenih poena. U njemu su, tek na razliku, slavili Tijafo i Sok rezultatom 11:9, čime su stavili tačku na meč i na karijeru Rodžera Federera.

Prethodno su prvog dana na Lejver kupu odigrana tri singl meča. Kasper Rud je savladao Džeka Soka, zatim je Stefanos Cicipas razbio Dijega Švarcmana, da bi na kraju prvi poen Timu sveta doneo Aleks De Minor trijumfom nad Endijem Marejem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading