TEŠKI DANI ZA ŠVAJCARCE: Hoće li Federer uopšte MOĆI da odigra svoj poslednji meč?

Autor:

Sport

17.09.2022

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser Endi Mari izjavio je danas da je pitanje koliko će Rodžer Federer moći da igra na oproštajnom turniru, Lejver kupu, koji će se od 23. do 25. septembra igrati u Londonu.

TEŠKI DANI ZA ŠVAJCARCE: Hoće li Federer uopšte MOĆI da odigra svoj poslednji meč?

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni švajcarski teniser Rodžer Federer

Švajcarac je najavio povlačenje iz profesionalnog tenisa posle Lejver kupa na kom će nastupiti u Timu Evrope sa Marijem, najboljim srpskim teniserom Novakom Ðokovićem i Špancem Rafaelom Nadalom.

- Više ću razgovarati sa njim. Siguran sam da dolazi na Lejver kup, ali ne znam koliko će moći da igra. Možda mi se ukaže prilika da delim teren sa njim u dublu, ili tako nešto, i to bi bilo zaista posebno. Ali kao što sam rekao, ne znam koliko će moći da igra - izjavio je Mari, a preneo Independent.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mari o Rodžeru - "Dolazi sigurno, ali pitanje je hoći li igrati"

Osvajač tri grend slema istakao je da je imao sreću da u prošlosti deli teren sa Federerom.


- On je neverovatan igrač. Imao sam sreću da se takmičim protiv njega u nekim najvećim mečevima, na najvećim turnirima i pozornicama širom sveta. To u tom trenutku nisam toliko cenio, ali kad pogledam unazad, to je nestvarno. Neverovatno je šta su Rafa i Novak uradili, takođe. Ali da, ovo je tužan dan za sport. Imao je nestvarnu, dugogodišnju karijeru i sve to što je uradio - rekao je Mari i dodao:

- Sećam se Australijan opena 2018. godine, možda grešim, kad se vratio posle operacije kolena i svega ostalog i bilo je stvarno neverovatno na koji način je igrao iu vodio sebe. I mislim da su ga svi igrači poštovali zbog toga.

Rodžer Federer i Endi Mari sastali su se 25 puta, a Švajcarac je slavio u 14 duela.

Federer je u karijeri osvojio 103 trofeja, od čega 20 na grend slemovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading