NEPRIKOSNOVENA IGA: Švjontek nadigrala Žaber i po prvi put u karijeri osvojila US Open!

Autor:

Sport

10.09.2022

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljakinja vlada ženskim tenisom.

NEPRIKOSNOVENA IGA: Švjontek nadigrala Žaber i po prvi put u karijeri osvojila US Open!

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek proslavlja titulu na US Openu

Iga Švjontek je po prvi put u karijeri osvojila US Open.

Ona je u velikom njujorškom finalu savladala Tunišanku Ons Žaber sa 2:0 (6:2, 7:6(5).

Ovo je bio peti međusobni duel dve teniserke i treća pobeda Poljakinje.

Švjontek je tako stigla do svog trećeg Grend slema, nakon što je prethodno dva puta slavila na Rolan Garosu. Sa druge strane, Žaber će još malo morati da sačeka na prvu titulu na nekom od četiri najveća teniska turnira, pošto je još jednom doživela poraz u finalnom meču.

Najbolja teniserka sveta je u potpunosti dominirala u prvom setu. Napravila je brejk odmah na startu i ekspresno povela sa 3:0.

Uspela je Žaber da uzvrati brejkom i smanji na 3:2, ali je Iga vezala naredna tri gema i sa 6:2 stigla do vođstva u setovima.

Sličan je bio i početak drugog seta, Švjontek je odmah oduzela servis rivalki, te je glatko povela sa 3:0. Žaber se i ovog puta vratila i momentalno smanjila na 3:2.

Usledio je po brejk na obe strane, a potom su teniserke osvajale gemove na svoj servis, sve do samog kraja, pa se ušlo u taj-brejk.

Bilo je veoma izjednačeno u odlučujućem gemu, Tunišanka je uspela da povede sa 5:4 i pred sobom ima dva servisa za izjednačenje u setovima. Ipak, izgubila je oba poena, pa je Iga stigla do prve meč lopte, koju je odmah iskoristila za osvajanje titule na US Openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading