Tenis došao glave Vavrinki

Autor:

Sport

18.01.2018

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenis Sandgren napravio je veliko iznenađenje i okončao Australijan open za Stena Vavrinku već u drugom kolu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tenis Sandgren

Amerikanac Tenis Sandgren savladao je devetog nosioca Stena Vavrinku u tri seta i plasirao se u treće kolo prvog Gren slema sezone. Sandgren je slavio sa 6:2, 6:1,

Vavrinka je u četvrom gemu imao dve brejk lopte, ali je Sandgren uspeo da sačuva svoj servis. Upravo to nije pošlo za rukom Švajcarcu pa je prepustio rivalu četiri vezana gema u prvom setu.

Slična slika i u drugom setu, ali je Sandgren brejkove napravio odmah i veoma brzo došao do 4:0 iako je Vavrinka u četvrtom gemu spasio šest brejk lopto pre nego što je Amerikanac osvojio i ovaj gem, osmi vezani, a nakon njega i deveti za 5:0. Vavrinka je uspeo da osvoiji samo jedan gem pre nego što je na semaforu ispisano 2:0.

 

 

U trećem setu je Sandren odmah na početku napravio brejk iskoristivši prvu i jedinu brejk loptu koju je imao, a svom rivalu u ovom delu meča nije dozvolio nijednu priliku da se vrati u set i u meč.

Za Sandgrena je ovo najveći uspeh karijere, prvi put je u karijeri u trećem kolu Gren slema, a za trostrukog Gren slem šampiona jedan od najtežih poraza u karijeri. sandgrenu je ovo prva pobeda protiv Top 10 igrača u karijeri.

Sandgrenov naredni rival Maksimilijan Marterer koji je nakon tri i po sata i pet setova savladao Fernanda Verdaska. Verdasko je od 0:2 uspeo da dođe do 2:2, ali je u petom setu Nemac bio bolji i plasirao se u naredno kolo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading