AMERIČKA POLITIČARKA DIGLA GLAS: Kongresmenka zatražila izuzeće za Novaka!

Autor:

Sport

03.08.2022

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klaudija Teni, kongresmenka iz Njujorka i kopredsedavajući član srpskog kokusa, uputila je pismeni zahtev državnom sekretaru Entoniju Blinkenu i drugim američkim zvanicnicima, da se Novaku Ðokovicu dozvoli nastup na US Openu pod "izuzećem od nacionalnog interesa", prenosi Srpski radio Čikago.

AMERIČKA POLITIČARKA DIGLA GLAS: Kongresmenka zatražila izuzeće za Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na US Openu

Prošle nedelje je kompanija Sports Management u vlasnistvu Nebojše Jovanovica, uz konsultacije sa Srpsko Američkom Glasačkom Alijansom (SAVA) i političkim strategom dr. Olgom Ravasi, pokrenula političku inicijativu, kako bi se Novaku Ðokovicu dozvolilo da ucestvuje na US Openu, tj. da nesmetano doputuje u Ameriku.

U komunikaciji sa kongresmenkom Klaudijom Teni, kao i sa drugim američkim zvaničnicima, upravo je bilo reči o konsolidovanju zahteva na osnovu pravne klauzule, tj. Predsedničke Proklamacije 10294 od "nacionalnog interesa", koja dozvoljava izuzeće pojedinim stranim drzavljanima od postojećih Kovid-19 protokola, ako se to smatra američkim nacionalnim interesom.

Kongresmenka Teni se upravo poziva na istu klauzulu i u svom zahtevu navodi da je US Open vitalan turnir koji spaja sport i međunarodnu diplomatiju, i ima veliki ekonomski uticaj, jer donosi godišnji prihod od milijardu dolara.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković


- Sprečiti Novaka Ðokovica da se takmiči na US Openu umanjuje diplomatsku i ekonomsku vrednost turnira, bez ikakvih beneficija za sigurnost i javno zdravlje - ističe se u pismu.

Kao republikanka iz savezne drzave Njujork, Klaudija Teni je već dugo pobornik ukidanja Kovid-19 protokola i mandata za vakcine i maske, smatrajuci ih ličnim i slobodnim izborom svakog pojedinca.

Ona navodi da US Open sam po sebi nema na snazi ni jedan kovid mandat za sportiste, niti za gledaoce, te da je jedina prepreka za Novakovo učešće upravo mandat donet od strane predsednika SAD Džoa Bajdena.

Teni smatra da kovid mandat uspostavljen od strane administracije diskriminiše nevakcinisane igrače koji su strani drzavljani, i kažnjava ih jer su izabrali da se ne vakcinišu ili javno iznesu svoj status, iako američki teniseri nesmetano mogu da ucestvuju nevakcinisani.

Kongresmenka Teni navodi da je to dupli standard koji nema veze sa javnim zdravljem, već sa kontrolom i politikom, navodi Srpski radio Čikago.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading