NASTAVLJA SE NOVAKOV KOŠMAR: Đoković u DŽINOVSKOM PROBLEMU, a Španci se zadovoljno ŠEPURE...

Autor:

Sport

25.07.2022

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak bi, neodlaskom na US Open, mogao da ostane i bez nastupa na mastersu osam najboljih, dok su dva španska igrača praktično već zacementirala učešće...

NASTAVLJA SE NOVAKOV KOŠMAR: Đoković u DŽINOVSKOM PROBLEMU, a Španci se zadovoljno ŠEPURE...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković zauzima sedmo mesto na najnovijoj ATP listi, a kada je reč o borbi za plasman na Završni masters stvari stoje još lošije.

Naime, 35-godišnji Srbin nalazi se na desetoj poziciji ATP trke sa 1970 osvojenih bodova, pa se čini da je daleko od cilja. Noletu posao dodatno otežavaju restrikcije oko koronavirusa, jer je neizvesno na kojim turnirima će moći da nastupi do kraja sezone. Ako propusti US Open i severnoameričku turneju, to bi bio praktično nenadoknadiv gubitak, pa Đokoviću visi igranje na smotri najboljih tenisera u kalendarskoj godini.

Što se tiče ATP trke, lider je Španac Rafael Nadal sa 5930 bodova, a prati ga sunarodnik Karlos Alkaras sa 5620.

Zanimljivo je da je prvi reket sveta, Rus Danil Medvedev, tek šesti (2575), a na "prolaznim" mestima su još i Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Feliks Ože-Alijasim.

Republika

Foto: live-tennis.eu

ATP trka

Valja podvući da bi poredak bio radikalno drugačiji da se svetska politika nije uplela u teniski poredak. Srpskom asu nije uračunato dve hiljade poena koje je osvojio na Vimbldonu zbog odluke ATP, a prethodno mu nije dozvoljen ulazak u Australiju jer nije vakcinisan.

Takođe, Nole je propustio masterse u Majamiju i Indijan Velsu, pa je veliko pitanje kako će se stvari ubuduće odvijati...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading