BERETINI PAO U ŠVAJCARSKOJ: Kasper Rud POKORIO Gštad!

Autor:

Sport

24.07.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalni susret pripao Norvežaninu u tri seta.

BERETINI PAO U ŠVAJCARSKOJ: Kasper Rud POKORIO Gštad!

Foto: Tanjug/AP

Norveški teniser Kasper Rud

Norveški teniser Kasper Rud osvojio je ATP turnir u švajcarskom Gštadu, pošto je danas u finalu pobedio Italijana Matea Beretinija 4:6, 7:6 (7:4), 6:2.

 

Meč je trajao dva sata i 36 minuta. Ovo je bio peti međusobni duel norveškog i italijanskog tenisera, a treći trijumf Ruda, koji je trenutno peti na ATP listi. Rud je odbranio titulu koju je osvojio prošle godine.


Norvežanin je ovim trijumfom stigao do devete titule u karijeri, a treće u ovoj sezoni. Italijan, koji je 15. igrač sveta, ostao je na sedam osvojenih trofeja u karijeri.

Beretini je posle velike borbe dobio prvi set 6:4, a bio mu je dovoljan jedan brejk u petom gemu. U drugom setu nije bilo brejkova, a pobednik je odlučen posle taj-brejka, koji je pripao Rudu. Norveški teniser je briljirao u trećem setu i zasluženo je stigao do pobede.

Norveški teniser je za trijumf u Švajcarskoj osvojio 81.310 evra i 250 poena za ATP listu, dok je Beretiniju pripalo 47.430 evra i 150 bodova.

ATP turnir u Gštadu igrao se na šljaci za nagradni fond od 597.900 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading