RAFA PROPUŠTA MASTERS U KANADI? Nadal i korona su UDARNE VESTI!

Autor:

Sport

18.07.2022

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči početka severnoameričke turneje.

RAFA PROPUŠTA MASTERS U KANADI? Nadal i korona su UDARNE VESTI!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal tokom vanredne konferencije za medije

Povratak Rafaela Nadala na teren i zaštita od koronavirusa dve su udarne teme uoči Rodžers kupa koji se održava u Montrealu.

Španac, koji se povredio tokom Vimbldona, mogao bi da zaigra u Kanadi već 5. avgusta, budući da pucanje stomačnog mišića ne zahteva pauzu dužu od tri nedelje.

- Nadal baš želi da dođe u Montreal i njegove hotelske sobe su već rezervisane. Poslali smo mu karton loptica koje ćemo koristiti tokom turnira, kako bi mogao da se pripremi. Očekuje se da od ponedeljka opet krene da trenira - rekao je Judžin Lapijer, direktor kanadskog Mastersa.

 

 

On se bavio i prevencijom korone, koja je na loš način urađena tokom Rolan Garosa, o čemu je posvedočila i Aliz Korne, rečima da su slučajevi zaraze zataškavani.

- Imamo protokol u saradnji sa ATP-jem ako se nešto desi igračima. Pomno ćemo pratiti igrače koji iskažu simptome, brzi testovi će uvek biti dostupni. Ako se desi i najmanja zabrinutost oko igrača on će momentalno biti izolovan. Ako neko bude pozitivan moraće da se povuče sa turnira - objasnio je Lapijer, a potom je poentirao.

Ako se tako ponašaju onda je sve uzalud. To bi bio očigledan primer manjka odgovornosti, ali mi smo imali slučajeve gde su igrači odustajali sa Vimbldona na svoju ruku (Beretini, Čilić, Bautista Agut), tako da se ne brinem previše oko toga - podvukao je Lapijer.

Podsetimo da je Rafa odlučio da odustane od Vimbldona uoči polufinalnog okršaja sa Australijancem Nikom Kirjosom, kao i da će Novaku Đokoviću najverovatnije biti zabranjen ulazak u Kanadu, budući da nije vakcinisan.

U međuvremenu, izašla je nova ATP lista na kojoj Srbin zauzima tek sedmo mesto, Nadal je treći, a prvi reket sveta je Rus Danil Medvedev,

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading