Krajinović poručio Kirjosu: Neka radi šta mu je volja!

Autor:

Sport

28.06.2022

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad Jiržijom Lehečkom sa 3:2 u setovima.

Krajinović poručio Kirjosu: Neka radi šta mu je volja!

Foto: Tanjug/AP

Odmah nakon velike pobede oglasio se srpski teniser koji je govorio svom narednom rivalu Niku Kirjosu:

– Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju. On je takav igrač, imam veliko poštovanje prema njemu kao igraču, opasan je i može da pobedi koga hoće. Osvrnuću se na sebe, a šta će on da radi i da li će da pljuje, da li će da se glupira… Neka radi šta mu prija, ja to ne volim da gledam na terenu jer sam odgojen drugačije. Ja sam miran i povučen, ali svako ima neko svoje stvari koje voli da radi – rekao je Krajinović i dodao:

– Sigurno ti ne prija kada se neko glupira i kada te izbacuje iz takta, ali to je sastavni deo sporta i moraš da se nosiš sa tim. Biću spreman na to i znam šta me čeka, prvo da se oporavim od ovog meča jer je bio zahtevan fizički i psihički, pa ću sutra razmišljati o Kirjosu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos

Što se tiče meča sa Lehečkom, Filip ističe da je u nekim trenucima imao sreće.

– Možda sam imao i malo sreće, mislim sreće… Treći set je trebalo da dobijem, imao sam mnogo više šansi, taj-brejk sam bezveze izgubio jer sam promašio nekoliko voleja, pa je on tu imao malo više šansi. U četvrtom setu je servirao za meč, taj gem sam ja odigrao dobro, svaki ritern sam mu vratio, a u petom setu sam bio u prednosti, imao sam brejk, pa onda je to vratio. Generalno je meč bio sa obe strane gore-dole, ali su uslovi jako teški za igru. Neverovatno duva vetar svaki dan, mnogo je teško kontrolisati loptu kada vetar toliko dugo, teško je snaći se. Nijedna lopta ti ne odskače dobro, vetar je nosi, pa je mnogo teško kontrolisati. Srećan sam što sam u drugom kolu jer nisam nikada imao pobedu na Vimbldonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading