SRCEPARAJUĆE: Najgora moguća vest za Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

12.06.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofa.

SRCEPARAJUĆE: Najgora moguća vest za Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković (35) najbolji je teniser sveta još samo danas, a već sutra tako ćemo zvati Danila Medvedeva! Kada u ponedeljak bude objavljena najnovija ATP lista, na njenom vrhu nalaziće se Rus, sa 7.890 bodova, drugi će biti Nemac Aleksander Zverev, sa 7.075, dok će Nole biti tek teći reket planete, sa 6.770 bodova. To znači da će brojanje Srbina na ATP tronu stati na 373 sedmice, koliko je proveo ukupno na vrhu, a na samo četiri nedelje od izjednačavanja apsolutnog rekorda Štefi Graf.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ovakvo stanje na ATP listi, pre svega, posledica je politike jer da je Đoković igrao na Australijan openu i odbranio barem deo od 2.000 bodova, odnosno da mu je nevakcinisanom dozvoljeno da igra Indijan Vels i Majami, ko zna kako bi izgledala ATP lista. Da problem bude veći, ko zna kada će i da li će se naš as uopšte vraćati na mesto koje mu pripada. Naime, kada bude ostao i bez 2.000 bodova zbog odluke da se ovogodišnji Vimbldon ne boduje zbog zabrane igranja Rusima i Belorusima, Nole će pasti na sedmo mesto.

Nažalost, to možda nije kraj ateriranju zbog odluka donetih daleko od teniskih terena. Pod velikim je znakom pitanja da li će Đoković moći da igra na US openu jer najnoviji koronaprotokoli za SAD kažu da se bez potpune imunizacije protiv KOVID-19 ne može u tu zemlju. Ukoliko takvi propisi ostanu i do 29. avgusta, kada počinje poslednjih grend slem u sezoni, Đoković će ostati i bez 1.200 bodova, koje brani kao finalista iz 2021.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Lucky

12.06.2022 10:47

Ne takmici se on u zenskoj konkurenciji da bi jurio taj rekord!!!!

Slobodan

12.06.2022 10:47

Nebrinem se ja za njega.Ušuškan je taj. Al' šta ću ja, crni kukavac.

Sanja

12.06.2022 15:23

SVE SMISLJENO DA GA PSIHICKI I FIZICKI ELIMINISU . FRAGI NOVACE PREDIHITRI IH I OBJAVI AKO JE TO MOGUCE ZBOG SPONZORA DA SE POVLACIS . NE MOJ DA DOZVOLIS DA SE FEDERER I OSTALI MONSTRUMI IZIVLJAVAJU NAD TOBOM . OTVORI SKOLICU ZA TENIS I UZIVAJ K TRENIRSJ TVOH STEFANA

Vesna

12.06.2022 20:36

Nisu mogli da ga pobede na terenu pa su politicki uradili sve, mucki. On je ionako usao u istoriju tenisa kao dobar igrac dok ce mnogi ostati upamceni po licemerju i skandaloznim odlukama.