URNEBESNA UVERTIRA ZA FINALE PRE FINALA NA ROLAN GAROSU: CNN: Nadal je Aristotel! NOVAK: Rafa je bubanj!

Autor:

Sport

31.05.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i Rafael Nadala ukrstiće rekete 59. put u najvećem meču u istoriji tenisa, kako je današnje četvrtfinale Rolan Garosa nazvao legendarni Mats Vilander.

URNEBESNA UVERTIRA ZA FINALE PRE FINALA NA ROLAN GAROSU: CNN: Nadal je Aristotel! NOVAK: Rafa je bubanj!

Foto: Profimedia.rs

Novak Đoković i Rafael Nadal

Srbin protiv Španca ima bolji međusobni skor 30-28, ali je Kralj šljake u prošlosti opravdao nadimak s obzirom na to da na zemljanoj podlozi ima prednost 19-8, od toga 7-2 na grend slemu u Parizu. I pored toga, Nole je prvi put favorit na putu odbrane titule i izjednačavanju sa Rafom na po 21 grend slemu jer su kladionice na njega stavile kvotu 1,44, dok je na Nadala čak 2,96.

ČETIRI LEKCIJE

Svesni toga, anglosaksonski mediji ne prezaju ni od čega da bi omalovažili Đokovića, a uzdigli Španca uoči finala pre finala. Pored već ustaljenih tekstova protiv našeg asa kojim huškaju publiku da mu zviždi, sada su na tragikomičan način nahvalili Rafaela, uporedivši ga s drevnim filozofima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

- Ispostavilo se da Nadal, koji možda igra na svom poslednjem Otvorenom prvenstvu Francuske, otelotvoruje mnoge vrline koje su proučavali filozofi i mudraci kao što su Aristotel, Konfučije i stoici. Čak i ako ne igrate tenis, postoje najmanje četiri lekcije koje ovaj veliki šampion može da vas nauči - prihvati svoju patnju, značaj rituala, budi skroman i ne brinite o onome što ne možete da kontrolišete - hvalospevi su uglednog CNN na Nadalov račun.

S druge strane, Đoković se našalio na njegov račun, ali i svoj, napravivši sasvim drugačije poređenje, očigledno spreman da olupa Španca poput instrumenta na koji ga asocira.

- Federer je violina, a za Nadala bih izabrao nešto energično, neku električnu gitaru ili neki bubanj. A za sebe neki ansambl, kombinaciju svega pomalo. Orkestar, znači. Ili saksofon, koji je prilagodljiv svakom tipu muzike - poručio je Đoković pred današnjim meč vidno raspoložen, a onda prokomentarisao novu epizodu najvećeg rivalstva u istoriji tenisa:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đokoviić

- Meč sa Nadalom željno iščekujem otkada je izašao žreb. Borba s njim uvek je velika fizička bitka. To je veliki izazov i verovatno jedan od najvećih koje možete imati ovde na Rolan Garosu. Spreman sam za taj izazov. Sviđaju mi se šanse koje imam.

VEĆ SE OPROSTIO

Za razliku od njega, Rafa u duel ulazi krajnje pesimistično, svestan da bi Novak danas mogao da mu okonča karijeru, bar kada su u pitanju nastupi na grend slemu, koji je osvajao rekordnih 13 puta.

- Meč sa Ðokovićem bi mogao da mi bude poslednji ovde. Prošao sam komplikovan proces sa stopalom i ne znam šta će se desiti s mojom karijerom. Trudim se da uživam i nastavim da sanjam. Protiv Ðokovića nisam igrao godinu dana i biće to veliki izazov. On je nanizao devet mečeva, šampion je Rima, biće samouveren - konstatovao je Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading