LICEMERJE ZAPADA NA DELU! Federer kupuje ČUVENI turnir, a SUKOB INTERESA? Đokoviću ovo NIKADA ne bi DOZVOLILI!

Autor:

Sport

18.05.2022

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je udarna vest u svetu tenisa.

LICEMERJE ZAPADA NA DELU! Federer kupuje ČUVENI turnir, a SUKOB INTERESA? Đokoviću ovo NIKADA ne bi DOZVOLILI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Planetom je odjeknula vest da švajcarski teniser Rodžer Federer namerava da kupi jedan od svojih omiljenih turnira, Masters Sinsinati, koji je osvajao u čak sedam navrata. Naime, kompanija "Tim8", čiji je suosnivač Fedeks" planira da obavi transakciju, čija vrednost još uvek nije poznata.

 

 

U februaru ove godine je objavljeno da USTA (Teniska asocijacija SAD) planira da proda 93,8 odsto vlasništva u turniru za "sumu od devet cifara".

- Bord direktora USTA veruje da je vreme da se istraže potencijalne strateške opcije kako bi se optimizovao rast u budućnosti turnira i kako bi se turnir odveo na viši nivo - navedeno je u saopštenju.

Iako bi ovaj posao predstavljao klasičan primer sukoba interesa, takvo mišljenje ne deli čuveni američki teniser Endi Rodik, koji smatra da Federer zaslužuje poseban status zbog doprinosa tenisu.

- U svetu tenisa, gde sukob interesa ne poznaje granice, Rodžer može ovo da uradi. Ipak, on je ikona ove igre i stvorio je sjajan odnos sa navijačima u Sinsinatiju. Lepo je videti da turnir ostane u teniskoj porodici i da ga vodi neko ko razume i voli naš sport - poručio je Rodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading