OSPORIO TROFEJ ALKARASA? Izjava Novaka koja je izazvala POTPUNI HAOS!

Autor:

Sport

10.05.2022

21:40

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je Rusa Aslana Karaceva sa 2:0 i tako se plasirao u treće kolo Mastersa u Rimu.

OSPORIO TROFEJ ALKARASA? Izjava Novaka koja je izazvala POTPUNI HAOS!

Starsport

Novak Đoković tokom Serbia Opena

Novak se nakon meča obratio novinarima na konferenciji za štampu gde je govorio i o svom kolegi Saši Zverevu. On je istakao da je Alkarasu bilo lakše u finalu nego Zverevu, a evo i zašto:

- Razgovarao sam sa Sašom i on mi je rekao za to raspoređivanje mečeva u Madridu. Saglasan sam sa njim po ovom pitanju. Kao igrač ne želite da završite meč u 1.30 noću, odete da spavate u 4.00 i onda igrate u finalu. Ne kažem da Alkaras nije zaslužio titulu, ali sigurno je da Zverev nije dobro spavao i nešto ga je mučilo na terenu. Ovo je ipak nešto što nadilazi Madrid. I ovde imamo dva termina, dnevni i noćni. Razumem da na turniru žele da prodaju više karata i sve to oko TV prava. Ipak, to stvara probleme kako turnir napreduje i otuda igrači žele više da pričaju o tome. Kada dođemo na turnir, već je prekasno, jer su ugovori sa televizijama potpisani, a o tome moramo prvo da pričamo. Razumem igrače koji zbog toga izlaze sa izjavama za medije, to je zato što ne znaju kako to da promene- kaže Novak.

Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

I pored toliko godina igranja, Đoković kaže da za svaki turnir mora posebno da se prilagodi.

- Mislim da sam našao način kako da se prilagodim. Čak i posle toliko godina igranja i poznavanja protivnika, svaki meč je drugačiji. Imate očekivanja, emocije, i publika i mi ih imamo. Nije lako zadržati isti nivo treniranja ili spremljenu taktiku implementirati na terenu- dodao je Novak.

Na kameri po završetku meča ispisao je "Jedan od nas". Objasnio je i zbog čega.

- Podrška publike je uvek važna. Istina je da tokom karijere publika često nije bila na mojoj strani. Ovde u Rimu je drugačije, uvek su bili uz mene. Zato smatram Rim drugim domom, osećam naklonost publike. Napisao sam na kamari, 'jedan od nas'. Dva momka su došli ovde pre desetak godina, na jedan od mojih mečeva i pevali su 'Nole je jedan od nas'. Video sam ih posle ponovo, sada su porasli, i to sam napisao za njih. To je jedna od tih lepih priča o interakciji sa italijanskom publikom. Emocije mi se menjaju, osećam da imam vetar u jedrima. Svaki sportista se nada da će ga publika bodriti.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading