NOLE BEZ DLAKE NA JEZIKU: Đoković otvoreno pričao o SVEMU!

Autor:

Sport

03.05.2022

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as zadovoljan posle plasmana u osminu finala mastersa u Madridu.

NOLE BEZ DLAKE NA JEZIKU: Đoković otvoreno pričao o SVEMU!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle prvog u kom je bio slobodan, u drugom pobedio Gaela Monfisa.

- Odigrao sam možda i najbolji meč ove godine, tako mi se čini. Osećao sam se veoma dobro na terenu. Onaj prekid je možda malo više pomogao meni nego njemu. Uslovi u kojima smo trenirali prethodnih dana bili su drugačiji nego večeras, bilo je sporije zbog kiše i težeg terena. Igrao sam protiv jednog od najvećih atleta i jednog od najbržih igrača na turu. Poznajem njegovu igru veoma dobro i znam da uvek moram da budem spreman da će loptica uvek da se vrati sa njegove strane terena i da sve vreme moram da igram kontrolisano agresivno, da tako kažem, kako bih kontrolisao poen - rekao je Novak posle meča.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nastavio je u istom ritmu.

- Uspeo sam da spasem neke brejk lopte, a kada sam napravio brejk osetio sam olakšanje i podigao sam nivo igre generalno. Mislim da sam se dobro kretao, da sam diktirao igru sa forhend strane i da sam uspeo njega da šaljem sa jedne na drugu stranu terena. Služio me i servis, a u poslednjih nekoliko gemova i ritern. Generalno gledano, veoma dobar meč. Zadovoljan sam jer do danas nisam igrao svoj najbolji tenis na prethodnih nekoliko turnira na kojima sam učestvovao ove godine i još uvek tražim ritam.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole će se u osmini finala sastati sa pobednikom meča u kom igraju Endi Marej i Denis Šapovalov. 

- Odgledao sam nekoliko Endijevih mečeva ove godine, gledao sam i sinoć deo meča sa Dominikom Timom. Kreće se odlično i igra sve bolje i zaista je sjajno videti ga jer je on veoma važan za naš sport. Ispisao je svoje ime u istoriji tenisa osvajanjem nekoliko slemova i zlatnih medalja i prvim mestom na svetu. Sjajno je što se i dalje takmiči, a impresivno je što to radi na visokom nivou posebno nakon operacija i svega. Njegova borbenost i duh zaista inspirišu. Denis je za mene jedan od najboljih servera, posebno ako se u obzir uzme da nije visok kao Opelka ili Izner. Ima zaista sjajan servis, može da pogodi bilo koji ugao i to radi na različite načine. Veoma je dinamičan igrač, samouveren je, ali možda mu šljaka nije najbolja podloga iako je na njoj odigrao neke sjajne mečeve. Ako se dobro sećam imao je meč lopte protiv Rafe prošle godine u Rimu. Biće dobar meč između njih dvojice, biću spreman ko god da bude moj rival - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading