SKANDALČINA: Opljačkan Novak Đoković!

Autor: Republika/Tanjug

Sport

25.04.2022

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok.

SKANDALČINA: Opljačkan Novak Đoković!

Foto: Starsport

Novak Đoković

Vozač Red Bula Maks Ferštapen dobitnik je Laureus nagrade za sportistu 2021. godine.

Holanđanin, koji je prošle godine prvi put osvojio šampionat Formule 1, zahvalio je na nagradi Laureus akademiji.

- Nagrada nije samo za mene, već za ceo tim koji je iza mene i koji radi naporno kako bih ja imao šansu da pobeđujem - izjavio je Ferštapen.

Podsetimo, osim Ferštapena, u najužoj konkurenciji za nagradu bili su još Novak Đoković, Tom Brejdi, Robert Levandovski, Kejleb Dresel i Elijud Kipčoge.

Iako je Ferštapen bio ozbiljan kandidat da osvoji ovu nagradu pošto je postao šampion Formule 1, utisak je da je Novak Đoković opljačkan, pošto je prošle godine osvojio tri grend slem turnira, dok je na četvrtom stigao čak do finala.

Da je nagrada kojim slučajem završila u Novakovim rukama, to bi mu bila peta po čemu bi se izjednačio sa rekorderom Rodžerom Federerom. Ovako, ostao je na deobi drugog mesta večne liste sa Juseinom Boltom.

Republika

Foto: Starsport

Novak Đoković

Nagrada za najbolju reprezentaciju pripala je fudbalerima Italije, pobednicima Evropskog prvenstva.

Za najveći proboj godine ocenjen je uspeh koji je na US Openu postigla Ema Radukanu, dok je povratak godine napravila skejterka Skaj Braun, koja je, posle frakture lobanje, osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sportska ikona godine je sada penzionisani vozač Moto GP šampionata, legendarni Italijan Valentino Rosi, dok je nagradu za poseban uspeh na terenu dobio fudbaler Bajerna, Poljak Robert Levandovski.

Nagradu za životno delo dobio je igrač američkog fudbala, čuveni kvoterbek Tom Brejdi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading