NOVAKU U BEOGRADU! Đoković u Srbiji BRANI prvo mesto!

Autor:

Sport

17.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković (34) nema više prava na grešku ukoliko misli da odbrani prvo mesto ATP liste.

NOVAKU U BEOGRADU! Đoković u Srbiji BRANI prvo mesto!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković u Monte Karlu

Srpskom asu je teniski tron zagarantovan do 9. maja, a da li će tu i ostati i do kada, zavisi od njegovih partija na predstojećim turnirima, ali i od nastupa glavnih konkurenata.

VAŽNO DA IGRA

Prvi izazov za Noleta biće osvajanje titule na domaćem terenu Srbija openu, koji startuje sutra, jer tu može sakupiti važne bodove da bi ostao najbolji reket planete još neko vreme, bez obzira na to šta će uraditi njegovi najveći konkurenti. Pre svega Aleksander Zverev, koji je iskočio u prvi plan, i to sa treće pozicije, jer drugi na svetu Danil Medvedev ne igra zbog operacije kile. Naime, ukoliko Nemac kojim slučajem osvoji masters u Monte Karlu (igrao sinoć polufinale protiv Stefanosa Cicipasa) i potom podigne šampionski pehar u Minhenu (ATP 250 turnir), Đokovića samo prolaz barem u polufinale turnira u Beogradu ostavlja na vrhu ATP liste.

Čak i da Zverev ne osvoji dva trofeja na predstojećim turnirima, Novaku je veoma važno da trijumfuje pred svojim navijačima na Srbija openu da bi povratio samopouzdanje pred izazove na mastersima u Madridu i Rimu, te na Rolan Garosu jer, ukoliko se ne trgne posle nikad goreg starta sezone, lako bi uskoro mogli da ga prestignu i Zverev i Madvedev, pa i Rafael Nadal. Da bi se vratio na pobednički kolosek, Đokoviću je potrebno da igra što više mečeva, a to je moguće samo ako bude pobeđivao.

UDARAJU SRBI NA SRBE

Da bi se plasirao u polufinale turnira u Beogradu, zbog toga što je slobodan u prvom kolu, Đokoviću su potrebne praktično samo dve pobede. Prvu, u drugom kolu na terenima na Dorćolu, Novak će imati priliku da upiše protiv srpskog tenisera. Naime, voljom žreba, u kojem je učestvovao još jedan od učesnika Dominik Tim, odlučeno je da se na startu sastanu naši Laslo Đere i Hamad Međedović, a da pobednik tog duela ide na Noleta. U trećem kolu Novak bi mogao upravo na Austrijanca, koji bi prethodno morao da izađe na kraj s boljim iz meča između našeg Miomira Kecmanovića i Francuza Rišara Gaskea. U drugoj polovini kostura su Filip Krajinović, koji igra protiv Davida Gofana, dok Dušan Lajović čeka kvalifikanta.

Loptice u Muzeju iluzija

Tenis će narednih dana biti u centru pažnje na terenima kraj Dunava, ali i širom grada. Tako je ovaj sport i lajtmotiv postavke u Muzeju iluzija, gde je u glavnoj ulozi naizgled nepregledan broj teniskih loptica, što je efekat postignut velikim ogledalima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading