BEKER BRANI NOVAKA: Nismo svi SAVRŠENI!

Autor:

Sport

15.04.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se u javnosti.

BEKER BRANI NOVAKA: Nismo svi SAVRŠENI!

Foto: Tanjug/AP

Boris Beker i Novak Đoković

Bivši teniser i nekadašnji Novakov trener, Boris Beker, komentarisao je nova ATP pravila koja se odnose na reakcije tenisera i rasprave sa sudijama.

- Srećan sam što je u moje vreme nama bilo dozvoljeno da igramo i da pokazujemo sve moguće emocije i reakcije, da “poludimo”, jer nije bilo društvenih mreža i toliko kamera i mikrofona. Igračima je danas teže, sve je krajnje transparentno, previše transparentno za moj ukus. I sad tu dolazimo do pitanja kako bi teniski autoriteti trebalo da se nose sa tim. Tenis je zabavan sport. Ne želim da vidim kompjutere i mašine na terenu. Emocije su dobre, malo krvi, znoja i suza, to stimuliše, to je nekad bilo tako. Ali sve ima granicu - rekao je Beker.

Nova pravila podrazumevaju strožije kazne za neprimerene reakcije na terenu.

- Nismo svi savršeni, to je jasno, svi ponekad polude, ali to jednostavno nije razlog da kritikujete druge igrače. Ja tenisere zovem saigračima, tako da zaista ne bi trebalo javno da komentarišete nedolično ponašanje drugih ljudi. Mislim da je to pogrešno - zaključio je.

 

 

Ova nova pravila mogu pogoditi bilo kog tenisera, pa i Novaka Đokovića. "Šampioni" u ispadina su Nik Kirjos i Saša Zverev, a naš Viktor Troicki je, takođe, imao nekoliko ispada u stilu legendarno Džoa Mekinroa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading