JAPANAC JORI JOŠIDA O LJUBAVI PREMA ĐOKOVIĆU I SRBIJI: Biću životinja kao Nole, ali se ne odričem ĆEVAPA!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

04.04.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gledao sam Novaka i bio sam oduševljen njegovom igrom. On je prava zver na terenu, najbolji je u istoriji, izjavio je Jošida za Srpski telegraf.

JAPANAC JORI JOŠIDA O LJUBAVI PREMA ĐOKOVIĆU I SRBIJI: Biću životinja kao Nole, ali se ne odričem ĆEVAPA!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jori Jošida

Jori Jošida, veliki obožavalac Novaka Đokovića, postao je miljenik Srba! Mladi Japanac proslavio se tokom Novakovog pohoda na titulu u Tokiju 2019, a njegova priča oduševila je sve u našoj zemlji. Naime, Jori je zbog ljubavi prema najboljem teniseru sveta došao u Srbiju da nauči naš jezik i upozna kulturu. On je tri i po godine proveo u Pančevu, a trenutno se nalazi u Beogradu.

Jutjub zvezda veoma uživa u našem gradu, a posebno mu se sviđaju domaći specijaliteti, tačnije ćevapi i sarma. U intervjuu za Srpski telegraf istakao je da mu je želja da pojede 100 ćevapa i bude "životinja", kao Đoković.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jori Jošida

Kako ste se odlučili da dođete u Srbiju?

- Gledao sam Novaka i bio sam oduševljen njegovom igrom. On je prava životinja na terenu, najbolji je u istoriji. Ima veliku strast i uživam da ga gledam na terenu. Želim da budem kao on jednog dana. Naravno, dobri su i Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali za mene je Nole broj jedan na svetu i uvek će to biti.

Upoznali ste Novaka još u Tokiju 2019, da li vam je dao neki savet?

- To mi je najlepši događaj u životu. Pričali smo prvi put u Japanu, a drugi put sad u Beogradu. Video sam pre nekoliko dana kako trenira i tresao sam se od sreće. Posebno mi je drago što me se setio, rekao mi je: "Jori, legendo." Jedan Novak Đoković meni da kaže da sam ja legenda, nisam mogao da verujem.

Jori: Specijalni gost

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jori Jošida

Da li ćete gledati Srbija open?

- Jedva čekam da gledam Novaka na Srbija openu, dobio sam karte na ovom turniru. Viktor mi je dao ulaznice i rekao da dođem i neću propustiti nijedan meč. Posebno ću navijati za Đokovića, ali i za ostale Srbe. Jedva čekam.

Koliko dugo ste već u našoj zemlji?

- Bio sam prvo oko tri i po godine u Pančevu, a sada sam u Beogradu. Biću tu još neko vreme. Ovde redovno treniram i učim srpski. Trudim se da naučim vaš jezik što bolje mogu. Mada nije lako. Zato svima kažem da pričaju sa mnom na srpskom, a ne na engleskom. Nikada neću naučiti ako ne budem pričao redovno.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jori Jošida

Ranije ste rekli da želite da pojedete 100 ćevapa, da li ste uspeli u tome?

- Nisam, bar ne još. To mi je želja. Uspeo sam 10, najviše 20. Mogu da pojedem i 10 sarmi, njih obožavam. Veoma mi se sviđa vaša hrana. Znam da Nole ne jede meso, ali meni je teško da ga se odreknem. Zato sad više jedem piletinu, zdravija je.

Jošida: Svi me znaju u Beogradu

Kako je vaša porodica reagovala kada ste odlučili da dođete u Srbiju?

- Tata mi je rekao: "Ako to želiš, onda i uradi." Međutim, mama je malo plakala. Bila je tužna. Ipak sam ja imao samo 15 godina kada sam došao prvi put u Srbiju. Moram da priznam da sam imao strah prve godine, ali posle je sve išlo lakše. Navikao sam se na život ovde. Ljudi su veoma prijatni, gde god se pojavim pozdravljaju me.

Da li ste probali srpska pića?

- Pio sam ono malo u čaši. Valjda se rakija zove. Veoma je jako, samo sam jednom probao i nisam više. Mnogo mi je jako, odmah sam se napio.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Jori Jošida

Pored Novaka Đokovića, koje još srpske tenisere volite?

- Svi su dobri. Poznajem Viktora Troickog. Sviđa mi se Dušan Lajović, Kecmanović. Onda, Laslo Đere je odličan. Imate dobre sportiste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading