USRED HAOSA U UKRAJINI, OGLASIO SE ĐOKOVIĆ: Poniženje na svetskom nivou!

Autor:

Sport

24.02.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser još jednom je medijima otvorio dušu.

USRED HAOSA U UKRAJINI, OGLASIO SE ĐOKOVIĆ: Poniženje na svetskom nivou!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Uprkos tome što je glavna tema svih svetskih medija vojna invazija Rusije na Ukrajinu, Novak je i dalje u žiži sportske javnosti.

U najnovijem obraćanju za SK sport, Novak Đoković se još jednom prisetio svih dešavanja koje je doživeo prethodnih nedelja:

– Ne mogu da izbrišem iz sećanja ono što se dogodilo. Toliko je sve sveže. Bilo je i drugih stvari koje su me uzdrmale i koje ne mogu da zaboravim. A kamoli ovako nešto! To je stvarno bio presedan u svakom smislu. Mogu da prihvatim da je to tako kako jeste, i da nastavim dalje. Ono što sigurno nećete čuti ili videti od mene je da bežim od odgovornosti i želje da odgovorim nekome na neko pitanje. Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim. Tu sam, pozvao sam BBC koji nije uvek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i po vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua.

Interesantno je bilo čuti zašto je nabolji teniser sveta intervju dao baš britanskoj stanici:

– Da sam pozvao nekoga sa kim imam dobar odnos, rekli bi: ‘Evo ga, on je namestio intervju da ga ništa ne pitaju, beži od neugodnih situacija, krije nešto…’ To je najveći razlog zašto sam ih zvao. Oni koji su me najviše kritikovali mogli su da dođu i da me pitaju sve što žele.

Za kraj, Novak je odgovorio na vezu sporta i politike:

– Za mene je sport uvek bio iznad politike. Iako neki misle da sam ja politizovao celu ovu situaciju, da sam ja namerno hteo da uđem u zemlju i da privučem pažnju. Oni misle da sam ja više ušao u politiku nego u sport. Ali baš je suprotno: Ja sam otišao jer sam sportista i zato što je to mesto gde sam beležio svoje najbolje retultate. Hteo sam da poštujem svoje kolege i zato se nisam oglašavao sve dok se to nije završilo. Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading