RUS SE DIGAO IZ PEPELA: Đoković od SJAJA do OČAJA i natrag - Srbin u četvrtfinalu Dubaija!

Autor:

Sport

23.02.2022

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Dubaija!

RUS SE DIGAO IZ PEPELA: Đoković od SJAJA do OČAJA i natrag - Srbin u četvrtfinalu Dubaija!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Đoković je uspeo da savlada Rusa Karena Hačanova sa 6:3, 7:6, posle velike borbe, naročito u drugom periodu igre.

Nole je i tada stekao brejk viška, ali se onda ruski as probudio i osvojio tri gema u nizu. Novak je u dva navrata dobro odservirao za opstanak u setu, a zatim je odigrao maestralan taj-brejk za trijumf.

Duel Đokovića i Hačanova trajao je više od sat i po vremena, a ono što hrabri je sjajna igra Srbina u 13. gemu, kada je bio pod velikim pritiskom, ali ga je dobio sa ubedljivih 7:2.

Noletova naredni rival biće bolji iz meča Veseli - Bautista-Agut, a tok susreta 2. kola mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Hačanov 7:6, 6:3

 

Kraj meča, pobeda Đokovića nad Hačanovim!

Novak je prvi izborio mini-brejk, do promene strana je poveo sa 4:2. Fenomenalan je bio šesti poen u taj-brejku, Đoković je ponovo izveo sjajan lob i nekako "preživao" dugu razmenu. Srbin se dodatno odlepio novim poenom, pa je bilo jasno da će proći u četvrtfinale Dubaija!

6:6 - Igraće se taj-brejk! Novak je uzvratio Hačanovu istom merom, 13. gem odlučuje osvajača drugog perioda igre.

5:6 - Hačanov je obezbedio taj-brejk, Novaku ponovo nije dao ni promil šanse, još jedan gem sa nulom...

5:5 - Đoković je uspeo da izjednači rezultat, mada se Hačanov baš razigrao. Bilo je 30:30, ali je onda Srbin vezao dva poena, pritom odigravši izuzetno precizno.

4:5 - Ponovo vodi Hačanov! Velika borba na njegov servis se okončala u korist Rusa, Novak je propustio lepu priliku da dođe na korak od pobede. Drama se nastavlja...

4:4 - Novak je ponovo popustio. Karen je poveo sa 40:15, iskoristio je prvu brejk loptu, pošto je stekao ofanzivu perfektnim riternom, ponovo je egal u drugom setu...

4:3 - Ruski teniser nije dozvolio prvom nosiocu da se upiše na semaforu, ali je Novak prvenstveno fokusiran na svoje servis gemove.

4:2 - Još jednu dugu razmenu dobio je Srbin, vrativši se iz potpune defanzive, Hačanov se malo razigrao, ali Nole i dalje kontroliše stvari na terenu.

3:2 - Hačanov je dobio gem sa nulom, Novak se evidentno istrošio u prethodnom, koji je trajao preko sedam minuta, ali ipak ima brejk viška i u drugom setu.

3:1 - Prelep poen je osvojio Đoković. Pri rezultatu 0:15, najpre je uputio slajs udarac, a zatim je maestralno lobovao protivnika koji je izašao na mrežu. Hačanov je ipak imao dve brejk lopte, koje je Đoković spasao sa dva servis vinera. Rus dolazi do nove prilike tokom igre na razliku, ali Novaka danas perfektno služi servis, te je potvrdio brejk!

2:1 - Rani brejk Đokovića. Srbin je nanizao tri poena protiv nemoćnog Rusa, sada ima ogromnu prednost.

1:1 - Imao je minimalne probleme Novak. Stigao je Hačanov do "đusa", ali je Đoković tada namestio servis i poravnao je rezultat u drugom setu. 

 

 

0:1 - Hačanov je poveo u drugom setu, Nole je osvojio dva poena, ali nije uspeo da napravi brejk, niti da dođe do brejk lopte.

Đoković je poveo sa 1:0, posle nešto više od jednog časa igre!

5:3 - Hačanov je uspeo da sačuva svoj servis, ali Nole će servirati za 1:0.

5:2 - Nastavio je Đoković da dominira mečom. Najbolji teniser planete je došao do novog gema bez izgubljenog poena, Hačanov nije ni blizu brejka pa će u narednom gemu servirati za opstanak u 1. setu.

4:2 - Karen Hačanov je smanjio zaostatak, iako je ponovo bilo 30:30, Novak ipak nije uspeo da još jednom oduzme servis protivniku.

 

 

4:1 - Nole je potvrdio brejk bez izgubljenog poena, srpski as gazi ka osvajanju prvog seta!

3:1 - Stigao je Đoković do brejka! Srbin je stekao tri brejk lopte, iskoristio je drugu, nakon što je Hačanov zatražio čelendž, sve ide po planu za sada... 

2:1 - Stigao je Hačanov do 30:30, imao je šansu na Đokovićev drugi seervis, ali je Srbin sa dva precizna forhenda osvojio svoj servis gem.

1:1 - Ruski teniser je ekspresno poravnao rezultat, Novak nije uspeo da ga ugrozi...

1:0 - Odličan početak Đokovića. Srbin je dobio nekoliko lakih poena na svoj servis, doduše, napravio je i jednu duplu servis grešku, ali je bez problema stigao do prednosti.

Počinje meč u Dubaiju!

 

 

Đoković je dobio poslednjih pet duela protiv Hačanova, koji gaje poslednji put savladao još 2018. godine u Parizu. Nole je u prvoj rundi rutinski nadigrao Lorenca Musetija, u dva seta, dok je Karen bio bolji od De Minora rezultatom 2:1.

Podenik ovog duela boriće se za plasman u četvrtfinale sa boljim iz meča Veseli - Bautista-Agut, koji je na programu popodne.

Srbin je imao frenetičnu podršku sa tribina u Dubaiju tokom prve runde, a zahvalio se navijačima na podršci i istakao da očekuje da ga oni nose do nove titule u Aziji. Turnir u Dubaiju nosi dodatnu draž u svetlu borbe za prvo mesto na ATPlisti. Danil Medvedev je zabeležio prvu pobedu u Akapulku, a do kraja nedelje će biti poznato da li će doći do smene na teniskom vrhu.

Susret Đoković - Hačanov možete pratiti uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading