NOVAKU PRETI NOVA DEPORTACIJA! Skandal u najavi, Đoković može da učestvuje na turniru, ali ne može da ga osvoji?

Autor:

Sport

19.02.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku Đokoviću (34) preti novo proterivanje iz zemlje jer nije vakcinisan i to iz one u kojoj je donedavno živeo!

NOVAKU PRETI NOVA DEPORTACIJA! Skandal u najavi, Đoković može da učestvuje na turniru, ali ne može da ga osvoji?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta, kako sada stvari stoje s propisima u borbi protiv pandemije korone, moći će da igra na mastersu u Monte Karlu koji počinje 10. aprila, ali se može desiti da mu ne dozvole da odigra finale ako do njega dođe.

NEDOSTAJE MU DAN

Problem je činjenica da njemu zeleni KOVID sertifikat važi do 16. aprila uveče, tačno četiri meseca od dobijanja pozitivnog rezultata PCR testa na koronu, te da bi noć pred finale u Monaku, koje je na programu 17. aprila, morao da napusti zemlju. Naime, kao što je i sam potvrdio, a što se i vidi na dokazu o testiranju koji je osvanuo u javnosti, Đoković se testirao 16. aprila uveče nakon što je saznao da je košarkaš Barselone Najdžel Hejs-Dejvis pozitivan na KOVID, a da se on slikao s njim dva dana ranije na utakmici protiv Crvene zvezde u Evroligi.

Đokoviću 16. aprila ističe važenje zelenog KOVID sertifikata što se tiče Monaka, pa mu preti progon iz kneževine noć pred borbu za trofej ako do nje dođe

Ceo haos je nastao zbog odluke da se važenje sertifikata skrati sa šest meseci na četiri meseca, u Noletovom slučaju do 16. aprila umesto do 16. juna. To znači da Srbin u Monte Karlu, u kojem je živeo do preseljenja u špansku Marbelju, može doživeti novu skandaloznu neprijatnost ukoliko tamošnje vlasti reše da se slepo drže propisa. Takođe, to bi bio do sada neviđeni potres u tenisu da se igraču zabrani da odigra meč iz razloga koji nemaju veze sa sportom, a pogotovo finale.

Haos preti jer je važenje KOVID sertifikata skraćeno sa šest na četiri meseca, a Nole se testirao 16. decembra

BRITANCI OPET SPLETKARE

Nažalost, nastup u Monte Karlu, tačnije samo u finalu, nije jedini pod znakom pitanja. Odranije je poznato da Novak ne može u Ameriku bez vakcine, dakle na masterse u Indijan Velsu i Majamiju, ali zluradi britanski mediji sada navode da neće moći ni na Rolan Garos i Vimbldon. Kampanju predvodi Dejli mejl citirajući političara Kristofa Kastnera iz stranke francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji navodi da nevakcinisanog Đokovića ipak neće pustiti u Pariz. Dodaje se i da Vimbldon ne daje garancije Novaku iako je pre nekoliko dana rečeno da će mu Englezi dati zeleno svetlo za odbranu titule.

Francuski gigant ostao veran Srbinu

Za razliku od mračnih najava iz pojedinih zemalja, Noletu je juče stigla i jedna lepa vest dok se sprema za početak nastupa na prvom turniru u 2022. u Dubaiju. Jedan od njegovih ključnih sponzora francuski automobilski gigant "Pežo" najavio je da će nastaviti saradnju iako su mnogi nagađali da će Srbinu sponzori okrenuti leđa posle proterivanja iz Australije i nemogućnosti da igra druge turnire.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (10)

Loading
Dragan

19.02.2022 07:18

Jbg, a sve mere prestaju 06.03.2022.

Odgovori 25 4
Asus

19.02.2022 07:40

ni 1/2 finale nije lose ...

Odgovori 12 5
Guta

19.02.2022 08:28

Izvadiće on novu potvrdu na vreme.

Odgovori 14 22
Joca

19.02.2022 09:13

Propast ce Novak, nemoze tvrdoglavo protiv korona mera..Svi su se sportiati vakcinisali,u Eu 78%gradjana se vakcinisalo sad kad tvrdoglavi izgubit ce titule. Svi ce da umru sad ce on da zivi..Zalosno sto ima takva ubedjenja

Odgovori 25 77