LOV NA NOVAKA! Đoković mora da se vakciniše...

Autor:

Sport

18.02.2022

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon torture vlasti Australije prema Novaku Đokoviću, oglasio se bio i italijanski novinar, filozof i političar Đulijano Ferara.

LOV NA NOVAKA! Đoković mora da se vakciniše...

Foto: Ap photo/Ilustracija

On je na filozofski način polušao da objasni čitavu sagu koja je nastala oko najboleg tenisera na svetu:

On je Novaka uporedio sa legendarnim Argentincem, Dijegom Armandom Maradonom, koji je takođe mnogo puta u svom životu naišao na lažne medijske hajke protiv njega.

- Zakon je isti za sve, ali izuzeci postoje, iako je pobedio na sudu. Nije pravo protiv Đokovića, već ideološka kampanja i gruba sila. Ja sam za vakcine, ali stidim se lova na čoveka. Novaka zovem "Veliki izuzetak". Protiv njega postoji histerični lov. I zato što je broj jedan, zarađuje 154 miliona evra godišnje, uz veliki podsmeh. Bio bi čin poniznosti i inteligencije pokloniti se broju jedan, teniskom Maradoni. Međutim, ogorčen sam ovom aferom protiv Novaka - rekao je Ferara.

- Mislim da postoji veoma dosadan odnos prema istini. Svi čitamo Aristotela. U važnom tekstu pomenuo sam još jednog gurua teniskog terena, Umberta Eka, koji je slavljen 90 godina nakon njegovog rođenja. Demokratija je, kako je rekao, prihvatanje manjih nepravdi da bi se izbegle velike nepravde. Zveri koje upravljaju australijskom granicom su iste one hiper-salvinije koje su htele da torpeduju migrantske čamce. Ali javno mnjenje nije svesno stvari. I tako je Đoković interniran da jede supu sa crvima - ocenjuje Italijan.

Ferara se dotakao i vakcinacije.

- Moji stavovi o Agambenu (italijanski filozof Đulijano Agamben, veliki protivnik politike uspostavljene kao štit od pandemije) i njegovim drugovima su dobro poznati, smatram ih ludima, nemam snishodljivosti prema protivnicima vakcine. Ali sada kada smo skoro svi vakcinisani, kada većina lovi manjinu "pomazanika“ i čak ih mrzi, smatram da je to sramota - navodi filozof.

- Naravno, Đoković je veoma nepromišljen šampion. Ali ne zanima me njegovo ponašanje, nije to poenta. Između ostalog, izuzeće je dobio iz pravnih razloga i pobedio je na sudu. Ostaje činjenica da on može postati loš primer, izabran za gurua od strane no vaka (no vax), koji može najaviti pobedu - zagonetan je Italijan.

Ističe da se Federer nikada ne bi ponašao kao Novak.

- Naravno da se Rodžer ne bi poneo kao Đoković, Federer je zato Švajcarac.

Progovorio je i o merama protiv korone, koje su možda i prestroge.

- Pisao sam da smo ušli u autoritarni model, sa duboko neliberalnim, ali neizbežnim pravilima. Kovid nije liberalan kao Luka Rikolfi. Ali svet koji teži da sve vidi isto, koji se ne bavi razlikama u svetlu nefleksibilnih principa, nije prihvatljiv. Longanesi je govorio da ako se previše oslanjaš na principe, onda se oni savijaju - zaključio je Ferara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

gi

Komentari (0)

Loading