Novak i Jelena za srećno detinjstvo dece sveta na paviljonu Srbije na EXPO 2020 DUBAI!

Autor:

Sport

18.02.2022

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivači Novak, Jelena i govornici Novak Đoković Fondacije oduševili posetioce paviljona Srbije na EXPO 2020 Dubai inovativnim programima u podsticanju srećnog i naprednog detinjstva.

Novak i Jelena za srećno detinjstvo dece sveta na paviljonu Srbije na EXPO 2020 DUBAI!

Foto: Fondacija Novak Đoković

Novak Đoković Fondacija je na Paviljonu Republike Srbije na izložbi Expo 2020 Dubai predstavila svoj rad i misiju posvećenu ranom razvoju dece. Brojni posetioci iz svih delova sveta uživali su u prezentaciji o petnaestogodišnjem radu Fondacije. Oni su aktivno učestvovali u razmeni mišljenja i preporuka kroz neposredno druženje sa osnivačima Fondacije – Novakom i Jelenom Đoković – kao i njenim ostalim članovima, na kraju večernjeg programa.

Republika

Foto: Fondacija Novak Đoković

Paviljon Srbije Expo 2020 Dubai

 

Posebnu pažnju dobila su dva noseća programa Novak Đoković Fondacije – „Podrška, NE perfekcija“, koji prepoznaje važnost uloge roditelja i staratelja i osnažuje ih da budu što bolji u najvažnijem životnom zadatku gradeći međusobnu mrežu podrške; kao i “Putem šampiona, koji ima za zadatak podršku i edukaciju roditelja čija se deca bave sportom. Učesnici radionica su doprineli inspirativnoj razmeni ideja, saveta i preporuka koje se tiču najvećih globalnih izazova sa kojima se roditelji danas susreću. Krilatica programa “Putem šampiona” da je svako dete šampion bez obzira na buduću karijeru – a da sport pre svega treba da predstavlja igru i zdrav način odrastanja - u najlepšem smislu se oslikala kroz emotivni doživljaj, kreativnost i pozitivnu energiju koju su govornici i predstavnici Fondacije sa učesnicima međusobno podelili na ovom događaju. Takođe, vođeni principima programa „Podrška, NE perfekcija“, svi prisutni su se prisetili da savršen roditelj ne postoji, kao i da se sve može odložiti - osim ljubavi koju pružate detetu.

Republika

Foto: Fondacija Novak Đoković

Paviljon Srbije Expo 2020 Dubai

 

Iskreno zadovoljstvo doživljeno ovom jedinstvenom prezentacijom na globalnoj sceni podelila je i Jelena Đoković, suosnivač i globalna direktorka Fondacije.

- Još jednom bih želela da se zahvalim nacionalnoj platformi “Srbija stvara” na pozivu da u Dubaiju predstavimo ne samo Fondaciju, već i zemlju Srbiju na ovako poseban način.  Verujem da smo današnjom prezentacijom to i učinili, zahvaljujući sinergiji između organizatora, članova NDF tima i svih prisutnih.
Misija Novak Đoković Fondacije je da menja svet nabolje ulažući u rani razvoj i da svakom detetu pruži podjednake šanse za bolju budućnost.

U ovoj godini beležimo velike jubileje – 15 godina od osnivanja, 10 godina otkad smo označili rani razvoj kao glavni cilj naše misije, 50 otvorenih vrtića, 50.000 pomognute dece. Dugujemo veliku zahvalnost mnogim divnim ljudima koji veruju u naš rad. Za 15 godina postojanja, podržalo nas je 1.300 organizacija/kompanija, odnosno 11.000 pojedinaca kroz individualne donacije.

Nastavićemo da zajedno koračamo ka ispunjenju našeg cilja da do 2030. godine omogućimo pristup kvalitetnom predškolskom obrazovanju svakom detetu u Srbiji.

Republika

Foto: Fondacija Novak Đoković

Paviljon Srbije Expo 2020 Dubai

 

U ime Vlade Republike Srbije i Paviljona Srbije na Expo 2020, svoju radost zbog gostovanja Novak Đoković Fondacije podelila je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade RS i zamenica generalnog komesara Srbije za Expo 2020:

- Izuzetno sam ponosna što je Paviljon Srbije ugostio Novaka Đoković Fondaciju i što smo sa gostima iz celog sveta, na Svetskoj izložbi - mestu koje je trenutno globalni centar inovacija i progresivnih ideja za dobrobit naše civilizacije, podelili utiske i znanje o najvažnijim temama, poput odgajanja i vaspitanja mladih generacija, budućih lidera i šampiona. Danas su roditelji iz celog sveta na našem Paviljonu mogli da saznaju pregršt praktičnih saveta i ideja koji donose dobrobit onom najvrednijem što imamo – a to su svakako naša deca.

Republika

Foto: Fondacija Novak Đoković

Paviljon Srbije Expo 2020 Dubai

 

Posebnu zahvalnost na uspešnom događaju izrazila je i nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije, Maja Kremić:

- Presrećni smo što smo na ovako lep, neposredan i topao način uspeli da predstavimo naš rad na srpskom paviljonu. Nadamo se da ste se bolje upoznali sa našom misijom kroz radionice programa “Podrška, NE perfekcija” i “Putem šampiona”, kao i ostatak naše prezentacije. Naše prisustvo na Svetskoj izložbi u Dubaiju dolazi neposredno nakon završetka donatorske kampanje Sezona darivanja 2021. u okviru koje smo, na naše veliko zadovoljstvo, petostruko premašili prvobitno zacrtani cilj za otvaranje novog vrtića u Nišu. Nakon što su naši osnivači duplirali sve donacije, došli smo od cifre od 346.000 evra za nešto više od mesec dana i ovaj iznos će biti iskorišćen za projekat u Nišu, ali i otvaranje novih vrtića u Srbiji. Ovaj i mnogi drugi projekti Fondacije ukazuju na to da će i 2022. godina biti vrlo posebna.

Republika

Foto: Fondacija Novak Đoković

Paviljon Srbije Expo 2020 Dubai

 

Svetska izložba - Expo 2020 Dubai, prva koja se održava u arapskom svetu, traje od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022, a na njoj učestvuje više od 190 zemalja iz celog sveta. Srbija se na Svetskoj izložbi predstavlja pod modernim brendom nacionalne platforme Srbije stvara, a tema nastupa glasi – “Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost”.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading