UMESTO NOVAKA, NADAL: Španac napravio EPSKI PREOKRET u Melburnu, Medvedev u SUZAMA!

Autor:

Sport

30.01.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Rusa Danila Medvedeva sa 3:2 u finalu Australijan Opena. Španac je tako stigao do svoje 21. Grend slem titule, čime je pretekao Novaka Đokovića i Rodžera Federera na "večnoj listi".

UMESTO NOVAKA, NADAL: Španac napravio EPSKI PREOKRET u Melburnu, Medvedev u SUZAMA!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal

Rafa je, na taj način, sa trona skinuo Novaka Đokovića, koji je odlukom australijskih vlasti sprečen da brani pehar u Melburnu.

Finale je obeležio epski veleobrt. Rus je vodio sa 2:0, bio je na pragu podviga i prvog mesta na ATP listi, ali je onda Nadal zaigrao na svom prepoznatljivom nivou. Najpre se vratio na 2:2, a onda je u završnici odlučujućeg seta pokazao da ima "duže nerve" od rivala, ali i više enegrije i preciznosti, što mu je bilo dovoljno za slavlje.

Španski as je upisao drugu pobedu u međusobnim duelima sa drugim teniserom sveta, uz tri poraza.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Nadal - Medvedev 7:5, 6:4, 6:4, 6:7, 2:6

Kraj - Nadal je šampion Melburna!

 

 

6:5 - Posle 68 minuta igre, Rafael Nadal je napravio novi brejk. Medvedev se taman vratio u igru, ali je onda grešio pri svom servisu, Španac ne propušta prilike i ponovo ga svoj servis gem deli od pehara!

5:4 - Obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis - Nadal će u narednom gemu servirati za 21. Grend slem titulu!

4:3 - Maraton na Rafin servis! Medvedev je imao niz prilika da izjednači, ali je napravio veliki broj grešaka, prvenstveno prilikom riterna. Nakon što je Španac potvrdio stečeni brejk, Rus je osvojio gem bez izgubljenog poena, ali šesti nosilac drži stvari čvrsto u svojim rukama uoči završnice!

3:2 - Nadal je prvo izjednačio rezultat, a onda je na spektakularan način napravio brejk! Iskoristio je Španac drugu brejk loptu, poentirao je perfektnom paralelom iz forhenda, i ima ogromno vođstvo!

 

 

1:2 - Siguran početak obojice tenisera na svoj servis u odlučujućem periodu igre, još uvek bez brejka.

Izjednačenje u Melburnu - igraće se 5. set!

 

 

5:4 - Španac je propustio set loptu za egal, Medvedev je uspeo da odservira za opstanak u setu, ali će u narednom gemu Rafa imati veliku šansu da izjednači na 2:2.

4:3 - Nadal ide ka izjednačenju, Medvedev sve dalje od poduhvata da finale reši u četiri seta. Rafa sada deluje energetski bolje na terenu, sjajno pokriva uglove i "grabi" ka 2:2.

3:2 - Serija brejkova u četvrtom setu! Medvedev se vratio, ali je onda usledio novi dramatičan gem. Rus je Nadalu dopustio čak sedam brejk lopti, ovaj je iskoristio poslednju za novo vođstvo. Posle toga, Rus je imao novu žustru raspravu sa sudijom Džonom Blomom, kome se žalio na ponašanje navijača između poena.

2:1 - Nadal je "preživeo", spasavši dve brejk lopte, pa je posle maratonskog gema izjednačio na 1:1, A onda, Rafa je došao do 40:15, Medvedev je spasao prvu brejk loptu, a zatim je napravio duplu servis grešku, čime je uručio pravi poklon Špancu!

0:1 - Ruski teniser je poveo u četvrtom setu, iako je protivniku prepustio dva poena, nije imao većih problema.

Nadal je smanjio zaostatak na 1:2!

 

 

6:4 - Nadal je potvrdio brejk, materijalizovao je prvu set loptu za 1:2!

5:4 - Vraća se Nadal! Španac je prvo izjednačio rezultat, a onda je iznenadio protivnika kome je očigledno popustila koncentracija. Rafa je došao do 40:15, a onda je Medvedev "mlako" napao, izveo je loš prilazni udarac ka mreži, usledio je sjajan "pasing šot" vredan brejka!

3:4 - Rus je fenomenalnom igrom u polju stekao tri prilike da oduzme servis Špancu, ali se Rafa volšebno izvukao iz neprijatne situacije. Međutim, Danil izgleda dosta svežije na terenu, protivniku ne dozvoljava da ga ugrozi, te održava minimalnu prednost.

 

 

2:3 - Medvedev "pleše" po terenu, španski as nema rešenje za njegovu igru, doduše Rus nije uspeo da ozbiljnije zapreti protivniku na njegov početni udarac, ali ima vođstvo.

1:2 - Obojica finalista su lagano osvojila svoje servis gemove, bez brejka u trećem periodu igre.

0:1 - Dug gem na početku trećeg seta osvojio je Medvedev, koji ima već deset asova, naspram Nadalovog jednog...

Medvedev je poveo sa 2:0!

6:7 - Spektakularan taj-brejk pripao je Rusu, iako je bio u zaostatku tokom njegovog većeg dela. Najpre je vratio mini-brejk, a potom je stigao do set lopte koja mu je pripala posle fenomenalne razmene! 

6:6 - Drugi reket sveta je lako obezbedio 13. gem.

6:5 - Obojica tenisera su zadržala svoj servis, konačno nešto mirniji period finala, bližimo se taj-brejku...

5:4 - Nadal je iskoristio slabost Rusa. Medvedeva nije služio prvi servis, malo ga je poremetila i publika u Melburnu, Španac je napravio novi brejk, a potom je servirao za izjednačenje u setovima. 

Ipak, Danil je spojio dobre udarce, stekao je 40:15, ali je Rafa izborio izjednačenje. Potom je ruski as imao još dve prilike da spasi set, Nadal mu to nije dopustio, pa je stekao i set loptu. Međutim, od tada je praktično nestao sa terena, drugi nosilac je nanizao tri poena i vratio brejk zaostatka!

4:3 - Novi preokret! Danil se "resetovao" i žestoko uzvratio osvajaču 20 Grend slem titula, vezao je dva gema i ponovo se vratio u igru!

4:1 - Španac je pravo niotkuda došao do brejk lopti. Medvedev je prvu uspeo da spasi servisom, ali je onda pogrešio, pa je dozvolio rivalu da se "odlepi". Šesti reket sveta je zatim potvrdio brejk bez izgubljenog poena, pa ima ogromnu prednost u drugom setu.

2:1 - Rafa se drži u drugom setu. Medvedev mu nije dozvolio previše šansi da mu oduzme servis, ali za sada ne uspeva da dođe do brejk lopti u drugom intervalu igre.

 

 

1:0 - Nadal se oporavio od gubitka prvog perioda igre, uspeo je svojim servisima da povede u drugom...

Medvedev je sa ubedljivih 6:2 dobio 1. set!

 

 

2:5 - Ruski teniser je najpre potvrdio brejk, a zatim je lako poveo sa 40:0. Doduše, Nadal mu je svesrdno pomogao sa dve duple servis greške, što Rus ne prašta, a u narednom gemu će servirati za 1:0!

2:3 - Fenomenalna igra Medvedeva na početku finala! Ponovo je dobro odservirao, a potom je došao do tri brejk lopte. Španski teniser ovoga puta na to nije imao odgovor, pa je drugi reket sveta došao do prednosti - prve na duelu!

2:1 - Rus je lako poravnao rezultat, a onda je Rafa morao da spasava dve brejk lopte. Španac je u tome uspeo i ponovo ima prednost!

 

 

1:0 - Nadal je poveo na startu, imao je problema na svoj servis, igralo se na razliku, ali nije dozvolio rivalu brejk na startu finala.

Počinje meč u Melburnu!

Oba tenisera imaju ogroman motiv da osvoje pehar u Melburnu, dok razvoj situacije pomno prati prvi reket sveta Novak Đoković. Sa jedne strane, Rus juri prvo mesto na ATP listi i drugi Grend slem u karijeri, nakon US Opena, koji je osvojio nadigravši upravo Noleta.

Španac, pak, ide po svoj 21. "slem", čime bi pretekeo Federera i Đokovića po broju trofeja iz reda najvećih.

Finalisti nisu imali velikih problema u petak, Danil je bio bolji od Cicipasa sa 3:1, dok je Rafa neočekivano lako nadigrao Beretinija istim rezultatom.

Finale počinje od 9:30 časova, a tok susreta možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Ive

30.01.2022 13:05

Dace bog da izgubi

Rafael

30.01.2022 14:26

@Ive - Eto pa neće

Ive

30.01.2022 14:16

Lako mu je bez Noleta..... Sve je na to ukazivalo

Oslobodilac

30.01.2022 14:22

OVO JE NAZALOST DOKAZ DA SORONA VLADA ZWMLJOM DA SE RASIZAM NACIZAM NEPRAVDA LOPOVLUK ISPLATE USPDLI SU ANGLOSAXSONSKI NACISTI NADAJMO SS DA CE SE GOSPOD JEDNOM VRATITJ NA OVU NASU JADNJ ZEMLJU KOJOM JE ZAVLADAO DJAVO. AMJN