"U SRCU SAM SRPKINJA": Ovogodišnja ŠAMPIONKA Australijan opena progovorila o svojim KORENIMA!

Autor:

Sport

29.01.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristina Mladenović sa partnerom Hrvatom Ivanom Dodigom osvojila je ovogodišnji Australijan open u konkurecniji miks dublova!

"U SRCU SAM SRPKINJA": Ovogodišnja ŠAMPIONKA Australijan opena progovorila o svojim KORENIMA!

Foto: Tanjug/AP

Ovo je Kristini drugi trofej u Melburnu, pošto je prethodno isti turnir osvojila 2014. u paru sa Danijelom Nestorom.

Da sportski geni nisu slučajnost, primer su Kristinini roditelji koji su poreklom iz Srbije. Otac Branko, bivši rukometaš, rodom je iz Niša, a karijera ga je 1991. godine odvela u Francusku. Majka Dženita Helić je iz Prijepolja i profesionalno se bavila odbojkom.

Foto: Tanjug/AP

Kristina Mladenović i Ivan Dodig

Kristina je rođena u Francuskoj gde joj se toliko svidelo da u jednom trenutku nije dozvolila ocu da karijeru nastavi u Nemačkoj.

Ja sam dvojne nacionalnosti, ali nemam srpski pasoš jer ga nisam obnovila. Srbi su me zvali, ali nikada nije bilo pitanje da li ću igrati za Srbiju, iako sam ponosan na moje korene. Ovde sam rođena i nikada nisam živela u bivšoj Jugoslaviji. Tata je postao naturalizovani Francuz vrlo brzo. U mojoj glavi, ja sam Francuskinja, a u srcu sam Srpkinja - rekla je Mladenovićeva 2019. godine.

Foto: Tanjug/AP

Kristina Mladenović i Ivan Dodig podižu trofej Australijan opena

Kristina Mladenović je nekadašnja najbolja dubl teniserka sveta. U svojoj kolekciji trofeja ima dve titule na Australijan openu i tri na Rolan Garosu, uz dva finala Ju-Es Opena i jedno Vimbldona. Kada je u pitanju miks dubl uz dva pomenuta trofeja u Melburnu, osvojila je i Vimbldon, dok je na Rolan Garosu odigrala jedno finale, a na Ju-Es Openu joj je najveći uspeh polufinale.

Pored pomenuta dva trofeja iz Melburna, Kristina je u miks dublu osvojila i Vimbldon.

U konkurenciji ženskih dublova ima još dve titule na Australijan openu i tri na Rolan Garosu. Trenutno je 19. na listi najboljih ženskih dubl igračica, a jedno vreme je bila i najbolja dubl igračica na svetu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Saja

29.01.2022 16:57

Pa dodji u Srbiju kada ti je u srcu!!!