NOVAK JE OVO ZASLUŽIO: Đoković se sa Ostroga vraća sa vrednim poklonom, evo šta mu je darovao mitropolit Joanikije (FOTO)

Autor:

Sport

21.01.2022

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković posetio je Ostrog, sa kojeg se vraća sa vrednim poklonom i još vrednijim savetima.

NOVAK JE OVO ZASLUŽIO: Đoković se sa Ostroga vraća sa vrednim poklonom, evo šta mu je darovao mitropolit Joanikije (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno se nalazi u Crnoj Gori, gde je posetio manastir Ostrog.

Noleta su u manastiru u blizini Nikšića dočekali čelni ljudi Srpske pravoslavne crkve.

Đoković se susreo sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i bratijom manastira Ostrog.

On je na dar dobio ikonu sveca kome je manastir posvećen, a Novak se i poklonio moštima svetog Vasilija.

Osim toga Novak je sa monasima i sa Joanikijem razgovorao o iskušenjima kroz koja je prošao u Australiji iz koje je nedavno deportovan, a mitropolit mu je poželeo brz povratak na teren. 

Saoštenje mitropolije crnogorsko-primorske prenosimo u celosti:

- Najbolji svetski teniser i jedan od najpoznatijih sportista sveta Novak Đoković posetio je manastir Ostrog i poklonio se moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Novak se u Ostrogu sreo sa Visokopreosveštenim Mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem i bratijom manastira. Nakon obilaska mastirskih svetinja, druženje sa dragim gostom nastavljeno je u manastirskoj trpezariji gde se razgovaralo i o poslednjim dešavanjima i iskušenjima kroz koje Novak prolazi poslednjih mesec dana. Mitropolit Joanikije je poželeo Novaku da se što prije vrati na teren i ponovo počne da se bavi onim po čemu je proslavio ne samo sebe već i svoj narod i svoju državu. U znak molitvenog sjećanja na ovu posetu Mitropolit Joanikije je Novaku Đokoviću poklonio ikonu Svetog Vasilija Ostroškog da mu on bude pomoćnik na svim njegovim putevima - navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Radmila

22.01.2022 22:48

Novace,junace.Srce nase.Obradovao si svetog Vasilija Ostroskog.