PRVORAZREDNI SKANDAL U MELBURNU! Odložen žreb zbog Novaka, čekala se odluka o deportaciji, a onda Đoković dobio SRBINA ZA RIVALA!

Autor: Republika

Sport

13.01.2022

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je posle žreba, koji je u jednom momentu i odložen dobio rivala u prvom kolu Australijan opena!

PRVORAZREDNI SKANDAL U MELBURNU! Odložen žreb zbog Novaka, čekala se odluka o deportaciji, a onda Đoković dobio SRBINA ZA RIVALA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Posle neočekivanog rasula u Melburnu, održan je žreb za prvi grend slem u sezoni. Prvo bitno je bio zakazan za pet časova po našem vremenu, ali je potom odložen, najverovatnije zbog konferencije premijera Skota Morisona, gde se očekivalo da bude doneta odluka o Novakovoj deportaciji, ali se to još nije desilo.

Žreb je potom održan i počeo je oko 6.20 po našem vremenu, a Novak, koji je prvi nosilac će na startu turnira igrati protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića.

Prethodno, na konferenciji premijer Skot je istakao da se u slučaju Novaka Đokovića ništa nije promenilo i da odluka i dalje zavisi od ministra Aleksa Houka.

Situacija je jasna. Ministar Hok će imati svoje saopštenje kao što je i ranije rečeno i to je sve što vam ja mogu reći - istakao je Morison.

Australijske vlasti nameravaju da do poslednjeg trenutka muče našeg asa i na taj način, sve i da ga na kraju ne deportuju, mentalno izmaltretiraju i spreče u nameri da ispiše istoriju na turniru koji je do sada osvajao devet puta. 

Da se vratimo ishodu žreba. Posle prve runde, ako slavi protiv Kecmanovića, Novak ide na pobednika duela između jednog od kvalifikanata i američkog tenisera Tomija Pula. 

U trećem kolu Novakov najozbiljniji protivnik bi mogao da bude Italijan Lorenco Sonego. Ili, ako iznenandi, američki veteran Sem Kveri. U četvrtom kolu najteži moguću protivnici Gael Monfis, Aleksander Bublik ili Kristijan Garin.

U četvrtfinalu ga čeka najverovatnije neko iz društva Mateo Beretini, Kristijan Nuri, Pablo Kareno Busta, Karlos Alkaraz...

A u polufinalu su mogući ribali Rafael Nadal, Aleksander Zverev, Denis Šapovalov, Karen Hačanov...

U drugoj polovini žreba, na koju Đoković ne može pre eventualnog finala su Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Andrej Rubljev, Janik Siner, Igo Umber, Feliks Ožje Alijasim...

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Filip Krajinović kreće protiv Argentinca Dijega Švarcmana, Dušan Lajović će igrati protiv Mađara Fučoviča, a Laslo Đere ide na Denisa Šapovalova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Предраг Лакић

13.01.2022 06:55

Зато ће им Ноле заврнути уши,на свој начин!!