NOVAK OTVORIO DUŠU: Uticaj Jelene na karijeru Đokovića, prvi reket sveta bez dlake na jeziku!

Autor:

Sport

19.12.2021

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zanimljivom panelu koji je organizovala fondacija prvog tenisera sveta, Novak Đoković je govorio o počecima svoje blistave karijere.

NOVAK OTVORIO DUŠU: Uticaj Jelene na karijeru Đokovića, prvi reket sveta bez dlake na jeziku!

Foto: Tanjug/AP

On je govorio o uticaju koji je na njega imala Jelena Genčić:

- Ja sam sa sedam godina znao da želim da budem najbolji na svetu, ali sam imao sreće da budem okružen pravim ljudima, posebno ocem Srđanom koji je imao tu pokretačku snagu i veru u mene. Nije on to stekao to, nije se bavio tenisom, ali je zajedno sa majkom mudro postupao. Išao je kod najstručnijih ljudi koji su bili dostupni da ih pita za mišljenje. Poput Jelene Genčić i Nikija Pilića. Sa njih dvoje sam radio do 12 godina i tata je imao validaciju da li sam dobar ili ne.

- Jelena je radila sa Monikom Seleš i Goranom Ivaniševićem i za mene je bila najveći stručnjak u tenisu za taj uzrast. Rekla je da većeg talenta od Monike nije videla i da mogu da dosegnem velike visine, to je za mog oca bilo dovoljno. On je sa tim ograničenim sredstvima išao, 'kopao' i gurao koliko god je to moguće. Čovek ima alat da izazove tu sreću. Možeš da se izboriš, samo je pitanje koliko si predan tome - istakao je Đoković.

On je svoj san ispunio, vrednim i požrtvovanim radom, a Jelena je bila ta koja ga motivisala da danas postane veliki šampion.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading