UŽASNE SCENE IZ SPLITA I OSVETA SRBIJE: Srđana Đokovića napali HULIGANI, Novaka jedva sačuvali telohranitelji!

Autor:

Sport

02.12.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je savladala selekciju Kazahstana u četvrtfinalu Dejvis kupa i tako zakazala polufinale sa Hrvatima protiv kojih je u dva dosadašnja duela slavila! Dobro navijači Srbije i Hrvatske pamte duel iz 2010. godine, a i onaj iz 2015. bi komšije radije da zaborave!

UŽASNE SCENE IZ SPLITA I OSVETA SRBIJE: Srđana Đokovića napali HULIGANI, Novaka jedva sačuvali telohranitelji!

Foto: Starsport

Srđan i Novak Đoković

Uvek je burno na terenu i van terena kada se u bilo kom sportu sastaju ove dve selekcije, ali se čini da je atmosfera pred treći susret miroljubivija nego ikada.

Te davne 2010. godine Srbija je ostvarila najveći uspeh i podigla čuvenu "Salataru", a na putu do trofeja joj je stajala i Hrvatska koja je poražena usred Splita sa 4:1.

Taj poraz teško je pao Hrvatima, pa ga se i danas nerado sećaju.

Popularni hrvatski portal 24.hr prisetio se ovog nezaboravnog okršaja u Spaladium areni u kojoj je vladala paklena atmosfera.

Na jednoj strani Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović, a na drugoj Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Atmosfera u Splitu je bila neprijateljska, a to vrlo dobro pamti Novak Đoković, kao i njegov otac.

- Od Đokovića se tada nisu odvajala petorica telohranitelja. Gde on, tamo i oni. Jedino kada je bio na terenu, oni su sedeli blizu terena. Bilo mu je nemoguće prići. Nije želeo ništa da rizikuje u Splitu.

Na meti besnih navijača tada se našao Srđan Đoković.

- Dvojica pijanih mladića izvređala su i skoro fizički napala njegovog oca Srđana Đokovića. Srđana su napali u Spaladium areni prvog dana, po završetku pojedinačnih Dejvis kup mečeva. Vređali su ga na nacionalnoj osnovi, a kada im je Srđan uzvratio, jedan od njih je pokušao fizički da ga napadne. Bilo je potrebno sedam članova obezbeđenja da zadrže agresivne i pijane hligane do dolaska policije.

Srbija je te 2010. godine osvojila svoj jedini trofej u Dejvis kupu kada je u Areni pala Francuska u finalu.

Naša selekcija je 2015. nanela Hrvatima jedan od najtežih poraza kada u Kraljevu slavila sa 5:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading