IZJAVA KOJA JE UZDRMALA REGION: Hrvat ŠOKIRAO rečima o potencijalnom duelu kockastih i Srbije u polufinalu Dejvis kupa!

Autor:

Sport

01.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniski spektakl u polufinalu Dejvis kupa zatresao bi Balkan jer je u njemu moguć sudar Srbije i Hrvatske usred Madrida.

IZJAVA KOJA JE UZDRMALA REGION: Hrvat ŠOKIRAO rečima o potencijalnom duelu kockastih i Srbije u polufinalu Dejvis kupa!

Foto: Tanjug/AP

Za tako nešto potrebno je da izabranici Viktora Troickog danas od 16 časova savladaju Kazahstan u četvrtfinalu i potom u petak udare na komšije, koje su u ponedeljak eliminisale Italijane sa 2:1.

RUTINSKI PROLAZ

Međutim, za Nikolu Pilića, hrvatskog teniskog stručnjaka i trenera Novaka Đokovića iz tinejdžerskih dana, to je gotovo završena stvar jer je uveren da ćemo izaći na kraj sa Kazacima. On u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da, ukoliko do duela dođe, neće moći da navija ni za jednu selekciju, već da se nada dobroj predstavi u Madridu.

- Čujte, neka pobedi bolji. Ja neću navijati, a srce će mi biti mirno. Nadam se da ću gledati dobre teniske mečeve između Srbije i Hrvatske. Ne sumnjam da će do tog duela doći, izbaciće Srbija rutinski Kazahstan iako su to nezgodni momci. Bolji su Novak Đoković i, recimo, Lajović od Aleksandera Bublika i iskusnog Mihaila Kukuškina. Rešiće Srbija to već u singlu i, verujem, dodatno uigrati dubl, koji vam nije jača strana - rekao je Pilić za naš list.

NAJBOLJI NA SVETU

Kada je u pitanju potencijalni duel sa Hrvatskom, za njega je i tu odnos snaga gotovo identičan. Zato smatra da Srbija mora sve da reši u singlu ili će biti u ozbiljnom problemu.

- Gledajmo objektivno, Novak je najbolji na svetu i trebalo bi da dobije Marina Čilića, a u drugom paru recimo da bih dao blagu prednost Dušanu Lajoviću nad Bornom Ćorićem. Ako bude 2:0, Srbija predvođena Noletom ide u finale, u suprotnom, mislim da nemate šta da tražite u dublu. Mektić i Pavić su najbolji par na planeti. Ako bude potrebno, neće propustiti priliku da donesu odlučujući poen, kao i protiv Italijana - jasan je Pilić.

Republika

Foto: Starsport

Pilić: Nema strasti bez navijača

Publici će u Madridu, za razliku od Inzbruka, u kojem je Srbija igrala u grupnoj fazi, biti dozvoljen ulazak u dvoranu, ali za Nikolu Pilića to je daleko od starog formata Dejvis kupa.

- Neće biti to to pred 150 Srba i 100 Hrvata, kao kada bi se igralo u Beogradu ili Zagrebu. Ne volim ovaj Dejvis kup bez atmosfere, nekada je bilo bolje kad igraš kod kuće - kaže hrvatski stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading