NOVAK NEĆE IGRATI POD OVIM UCENAMA: Srđan Đoković BRUTALNO ODGOVORIO vlastima Australije!

Autor:

Sport

28.11.2021

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se spekuliše i nagađa da li je prvi reket sveta, Novak Đoković, primio vakcinu protiv koronavirusa. Ujedno, to je i glavni uslov za tenesere koji žele da učestvuju na prvom gren slemu sezone, Australijan openu. Po tom pitanju oglasio se i otac najboljeg srpskog tenisera Srđan Đoković.

NOVAK NEĆE IGRATI POD OVIM UCENAMA: Srđan Đoković BRUTALNO ODGOVORIO vlastima Australije!

Foto: Starsport

Srđan Đoković

Srđan je gostovao na jutarnjem programu TV Prva koji je istakao da niko nema pravo da zadire u tuđu intimu. 

- Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisati ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i ustavom zagarantovano. svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivno pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i da je znam, ne bih je podelio sa vama. On ima pravo da odluči kako želi - istakao je Srđan Đoković i prokomentarisao saopštenja vlasti Australije:

- Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodržaca u pokrajinama u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostrukog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. ON bi to želeo svim srcem, jer je sportista, a i mi bismo to voleli. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće. Ja to ne bih uradio. A on je moj sin, pa vi zaključite sami.

Foto: Starsport

 

Nije promaklo Srđanu Đokoviću i da postavli pitanje direktoru turnira u Melburnu, Kregu Tejliju, koji je, kao i vlast u Australiji istakla da u se teniseri moraju vakcinisati samo "priznatim" vakcinama. 

- Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijumima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarski svet broji 90 odsto stanovništva na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljstvom. Mislim da to nije u redu, jer rusku i kinesku ne priznajete.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Takođe, jedna od mogućnosti da Novak nastupi u Melburnu a da zadrži za sebe odgovor na pitanje da li se vakcinisao ili ne je to da mora da provede 14. dana u karantinu. 

- Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru. I mi smo izmislili svet, ne samo slobodarski svet. Tu činjenicu moraju da prihvate i ne prihvatanje ove ili one vakcine je smešno, da ne kažem drugu reč. Nikada nećemo da delimo vakcine ili narode odakle god dolazio. Mi smo deo sveta i vakcine su deo sveta odakle god da dolaze. Svi oni su napraavili vakcine da pomognu ovom svetu, ali ko ne prihvati da se vakciniše, to je njegovo lično pravo - zaključio je Srđan Đoković. 

BONUS GALERIJA
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Laki

28.11.2021 14:18

Sta se ti Srdjane trtis tu. Pusti ti Novaka da odlucuje, nije maloletan. Opet svojim izjavama nanosis stetu Novaku.

Odgovori 3 10
King

28.11.2021 15:37

Ovo je kao inkvizicija.Ako ne mislis kao oni stavljaju te na lomacu. Ni jedan zakon ne podrzava prisilu niti obaveznu vakcinaciju.Bespravno zabranjuju ulazak u zemlju,bespravno zatvaraju ljude u neke karantine,bespravno uvode neke lockdown-e. Ni jedan ustav to ne podrzava. Sve vlade sveta treba tuziti za uskracivanje na osnovna ljudska prava,pravo na kretanje i pravo na zivot.

Odgovori 13 2
Neko

14.01.2022 17:07

Pa sta se nije odma vratio vec se nateze I moljaka .