ĐOKOVIĆ BACIO NAVIJAČE U TRANS: Ovo je cilj najboljeg tenisera sveta za narednu sezonu!

Autor:

Sport

14.11.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će po sedmi put završiti godinu kao prvi na ATP listi, ali srpski as smatra da može da bude još bolji iako ima 34 godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković je oduševio navijače pred početak Završnog mastersa u Torinu, i to u jeku priča o kraju "velike teniske trojke".

- Konstantno tražim pravu formulu da bih što duže ostao na tronu. Pa i sada, iako imam 34 godine. U ovim godinama morate da radite dvostruko više nego obično, jer dolaze mladi igrači, koji su snažni i sjajno se kreću. Zato moram da budem racionalan i da ne rasipam previše energije. Istovremeno, mogu moje veliko iskustvo da koristim protiv njih- rekao je Đoković za Gazetu delo Sport.

U narednom periodu gledaćemo i nešto drugačija Novakova izdanja.

- Moj cilj je da budem sve agresivniji. Taj sam zadatak postavio sebi u ovom delu moje karijere. Rođen sam sa pretežno defanzivno orijentisanim stilom igre, zahvaljujući i sposobnosti da pokrijem ceo teren. Ali, sada su mi potrebne i neke tehničko-taktičke promene.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković ide po novo trofej u Torinu

Osvrnuo se svetski broj jedan na poraz u finalu US opena, koji ga je sprečio da postane prvi igrač sa kalendarskim Grend slemom posle više od pola veka.

- Poraz ne mora da izazove samo loše emocije u tom trenutku, nego nudi i priliku da još izgradite i izoštrite vaš karakter. Rad na mentalnoj snazi je jednako važan kao na tehnici i fizičkoj snazi- podvukao je Novak Đoković. 

Srpski as je trenutno u Torinu, gde će igrati na Završnom mastersu, turniru koji nije osvojio još od 2015. godine, a nakon toga ga čeka nastup u Dejvis kupu za reprezentaciju Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading