TOTALNA DOMINACIJA: Evo do kada Đoković ostaje sigurno PRVI, na pomolu obaranje REKORDA SVIH REKORDA!

Autor:

Sport

08.11.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je po sedmi put obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a sada je poznato i do kada će sigurno biti na čelu teniskog karavana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Đoković je osvajanjem titule na Mastersu u Parizu ispisao nove stranice istorije "belog" sporta i tako se primakao jedinom rekordu koji mu fali.

Naime, Novak će sigurno ostati na prvom mestu najmanje do 31. januara 2022. godine, što znači da će minimum 357 nedelja provesti na čelu ATP liste.

Tako će dodatno uvećati rekord po broju nedelja provedenih na čelu muške konkurencije, ali će se probližiti apsolutnoj rekorderki Štefi Graf koja  je provelena neverovatnih 377 nedelja na vrhu.

Đoković bi tako mogao da već u drugoj polovini naredne godine pretekne i čuvenu Nemicu, a ukoliko bude nastupao na Australijan Openu, ovo dostignuće mu je sve bliže!

Već je naglasio da će mu fokus naredne sezone biti četiri najveća turnira, pa će srpski as u napad na nove rekorde.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading