POLITIČARI ZARATILI ZBOG NOVAKA: Vlasti u Australiji u žestokoj svađi oko Đokovića!

Autor:

Sport

28.10.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi grend slem u narednoj sezoni je Australijan open koji će se odražati od 17. do 30. januara u Melburnu. Ko će učestvovati na njemu i pod kojim uslovima - i dalje je velika misterija, ali i najveća tema u tenisu već više od mesec dana.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Vlasti države Viktorije, u kojoj se igra ovaj turnir, traže da svi teniseri i teniserke budu vakcinisani. Takođe, tamošnji organizatori turnira time uslovljavaju njihov nastup, dok su sa druge strane, australijske vlasti, popustljivije i smatraju da je to previše rigorozno, kao i da bi karantin bio dovoljna "kazna" za nevakcinisane.

Tako sesrpski teniser Novak Đoković našao između dve rafalne paljbe pošto se o njegovoj odluci o vakcinaciji možda i najviše spekuliše pošto ne želi da otkriva privatne podatke.

Premijer Viktorije, Danijel Endrjuz, poručuje da nevakcinisani neće kročiti u Australiju, dok su sa druge strane australijski premijer Skot Morison i federalni ministar trgovine i turizma Den Tihan govore nešto sasvim drugo.

- Ovde bi trebalo da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, a posebno najbolje igrače na svetu i oni mogu da izdrže - dvonedeljni karantin, čini mi se da je to predlog zdravog razuma - izjavio je Tihan za australijske medije i dodao:

- Novak Đoković je temelj Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je bio spreman da odradi dve nedelje karantina, da dođe i odbrani izvanredan rekord koji ima na Australijan openu. Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedeljni karantin i igrači su bezbedni, to znači da možemo da održimo turnir kako dolikuje.

Dok se ne reši ova velika halabuka oko Australijan opena, Novaka ćemo imati prilike da gledamo još i na mastersu u Parizu, završnom mastersu u Torinu i u dresu reprezentacije Srbije u okviru Dejvis kupa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading