TENISKI ZEMLJOTRES: Nadal šalje Federera u PENZIJU?!

Autor:

Sport

23.10.2021

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Rafael Nadal predložio je teniske inovacije koje su izazvale veliku buru u svetu "belog sporta".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal

Naime, Rafa želi da se promene pravila vezana za servis, što bi bilo naročito nepogodno po Švajcarca Rodžera Federera, koji se u kasnijoj fazi karijere dosta oslanjao na početni udarac.

- Mislim da moramo da razmislimo o servisu. Igrači su sve veći i veći, a servisi sve brži i brži. Ako neko ne pronađe pametno rešenje za serviranje, bojim se da će se mečevi rešavati samo servisima. Mislim da će se ovaj problem dodatno pogoršati u narednih 10 godina - poručio je Nadal. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šta će na ovo reći Fedeks?

Ipak, španski as je skeptičan kada se radi o ukidanju drugog servisa.

- Mislim da to nije baš dobra ideja. Možete to da testirate i videti da li ima smisla. Zalažem se za inovacije u svetu tenisa. Mislim da je bolje testirati na nekom malom turniru - misteriozan je Rafael Nadal.

Podsetimo, na nedavnom nezvaničnom turniru u organizaciji Patrika Muratoglua, teniserima je bilo dozvoljeno samo jednom da serviraju, a videćemo da li će ova inicijativa zaživeti dugoročno...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading