NE, NIJE GOTOVO: Samo da se ne ponovi novembar 2019 - veliko upozorenje za Novaka Đokovića pred kraj sezone!

Autor:

Sport

14.10.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je izbegao pad sa čela ATP liste, što mu je obezbedio poraz Danila Medvedeva u osmini finala Indijan Velsa. Srbin je poslednji put bio na drugoj poziciji teniskog karavana kada je u finišu 2019. godine "prosuo" bodove i sezonu završio iza Rafaela Nadala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev u borbi za prvo mesto

Đoković će od narednog ponedeljka dodatno uvećati rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, ali i dalje postoji bojazan da godinu ne završi onako kako je počeo i što mu je za rukom pošlo već šest puta.

Naime, ukoliko Medvedev uspe da odbrani pehar na mastersu u Parizu, i odluči se da nastupi na nekom od turnira u domovini postoji mogućnost da 22. novembra svrgne Novaka.

Da se podsetimo kada je srpski as poslednji put bio drugi na svetu, a ovakav scenario sigurno niko ne priželjkuje...

Sezona 2019. je počela sjajno za vlasnika 20 Grend slem titula, ali je u finišu takmičarske godine usledio pad koji je rezultirao gubitkom prvog mesta.

Đoković je na startu sezone osvojio tada rekordnu sedmu titulu na Australijan Openu, ali na američkoj turneji nije beležio očekivane rezultate, potom je usledio i poraz u polufinalu Rolan Garosa.

 

 

Uspeo je Srbin da po peti put u karijeri osvoji Vimbldon čime je obezbedio učešće na Završnom turniru u Londonu, ali i Rafael Nadal se dostao pitao te sezone.

Posle lošijeg nastupa na Sinsinatiju i US Openu, usledila je rokada na vrhu "belog sporta".

Novak do kraja sezone nije uspeo da odbrani titulu u Šangaju, ali je u Parizu stigao do pete titule i ostao u trci za prvo mesto ATP liste.

Republika

Foto: atptour.com/

Trenutna ATP lista

Međutim, Španac je isto kao i Novak stigao do dve Grend slem titule (Rolan Garosa i US Opena), a povratak na tron mu je donelo polufinale Pariza.

Njegova vladavina nije dugo potrajala.

Srpski as je uspeo da se vrati na čelo ATP liste već u januaru 2020 (zvanično 3. februara) kada je osvojio osmu titulu na Australijan Openu, i od tada kreće njegova suverena vladavina.

Uprkos pandemiji koronavirusa srpski teniser je bio jedan od retkih koji je ostao u jako dobroj formi i bez oscilacija nastavio da beleži dobre rezultate.

Iako je godinu završio na prvom mestu, to je bila godina dosta pehova za najboljeg tenisera sveta (Adria tur, US Open, poraz od Nadala u finalu Rolan Garosa).

U 2021. godini se vratio jači nego ikada, ali je ipak stao na korak od istorijskog rekorda. Posle osvajanja Australijan Opena, Rolan Garosa i Vimbldona, poraz od Aleksandra Zvereva na Olimpijskim igrama i na US Openu od Danila Medvedeva je najavio lošije dane.

Teniska javnost i dalje čeka da vidi Novaka na terenu posle bolnog poraza u finalu US Opena, a ono što je bitno je da Novak ostaje prvi do 22. novembra, a vrlo verovatno i do kraja godine što bi značilo ispisivanje novih stranica teniske istorije.

Kako pišu italijanski mediji, Nole je doneo odluku da ne uzme učešće na Završnom mastersu u Torinu, o čemu više možete pročitati OVDE.

Đoković bi postao prvi koji je sedam puta završio sezonu na čelu teniskog karavana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Grigorije

15.10.2021 15:53

Novak je još pre 15-ak godina, dok je imao problema sa zdravljem rekao da neće ugroziti svoje zdravlje samo da bi igrao. Način njegove igre zahteva ogroman fizički napor i logično je da je pred kraj sezone umoran i u slabijoj. Da je hteo da rizikuje zdravlje on bi sada već imao 7ili osam godina kao prvi. 2016 ga je Murray prestigao bukvalno u poslednjem mecu. Da je hteo kao Murray da igra Beč, ili još neki turnir (a Murray jeste sve moguce) čak i da ih nije osvajao imao bi dovoljnu zalihu da ga Andy ne pretekne. Tako bi još prošle godine već imao 7 godina na toj pozuciji. Ali Andy je taj napor skupo platio. Voleo bih da Nole ipak nešto odigra i završi sada tu priču. Verujem da će osvojiti još neki GS ali nisam siguran da će ikada više biti prvi na kraju godine. Zato je ovo bitno. Medjutim zbog toga što se preforsirao na OI nije imao snage za US open. Ipak on sam najbolje zna u kakvom je stanju i koliko mize, pa je odluka samo njegova.